Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

10 motive pentru a evita ochelarii de vedere ieftini

evita-ochelarii-de-vedere-ieftini 3 evita-ochelarii-de-vedere-ieftini 3

Te-ai gândit să cumperi online ochelari ieftini? Sau poate ai fost tentat să cumperi ochelari de soare ieftini la un chioșc al mall-ului … sau ochelari de lectură ieftini la un magazin cu reduceri? La urma urmei, de ce ar trebui să plătești sute,mii de lei pentru ochelarii de vedere atunci când ochelarii ieftini arată la fel de bine, nu?

Oricât vrem cu toții să evităm să cheltuim bani câștigați din greu, ofertele care par prea bune pentru a fi adevărate de obicei sunt prea bune să fie adevărate – poți economisi bani în avans, dar produsul de multe ori nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale. Și când vine vorba de uzura ochilor, ochelarii ieftini pot provoca de fapt rău ochilor tăi de care nici măcar nu ești conștient.

OCHELARI ECONOMICI: ATENȚIE LA DETALII

Pentru a fi un purtător de ochelari înțelept, trebuie o mică diligență pentru a înțelege factorii care afectează calitatea și valoarea ochelarilor de vedere.

evita ochelarii de vedere ieftini

1. Știi ce se taie pentru a oferi prețuri mai mici.

Comercianții cu amănuntul online care vând ochelari ieftini spun adesea că pot oferi prețuri mici, deoarece nu au aceleași cheltuieli asociate cu un magazin „specializat”, cum ar fi chiria mare plătită în zonele comerciale cu amănuntul.

Dar ceea ce adesea nu îți spun este că prețurile lor mai mici vin cu un cost ascuns – nu mai primești atenția personalizată și expertiză potrivită a unui optician calificat. Aceasta este o parte imensă a ecuației valorice.

2. Ferește-te de reclamele de „aceeași calitate de top”.

Vânzătorii de ochelari de vedere ieftini susțin rapid că furnizează ochelari de „aceeași calitate superioară” ca ochelarii pe care îi poți cumpără de la profesioniști de îngrijire a ochilor.

Dar cum se determină asta?

Dovada este că există diferențe semnificative în rezistența la zgârieturi a diferitelor lentile și acoperiri ale lentilelor, niveluri diferite de performanță optică între diferite materiale și mărci ale lentilelor și niveluri diferite de confort și durabilitate între diferite rame – chiar și între rame cu același nume de marcă .

De asemenea, mulți comercianți cu amănuntul online care vând ochelari de vedere ieftini, fabrică lentilele în propriile lor laboratoare optice, mai degrabă decât să folosească un laborator optic specializat în furnizarea acestui serviciu profesioniștilor din domeniul optic. Și, deși acest lucru te poate ajuta să obții ochelarii ieftini mai repede decât a ochelarilor cumpărați într-un magazin de optică, în unele cazuri calitatea produsului finit poate suferi.

 3. O selecție mai mare nu este o selecție mai bună – este doar mai confuză.

Comercianții online de ochelari ieftini subliniază că magazinele de optică nu se pot potrivi cu vastul lor inventar virtual de rame. Acest lucru poate fi adevărat. Dar câte dintre aceste sute sau mii de rame sunt potrivite pentru forma capului și a feței tale? Și cine te va ajuta să alegi?

4. Încercările virtuale nu pot asigura satisfacția.

Dacă cumperi ochelari ieftini online, vei avea adesea acces la o caracteristică de „încercare virtuală” – în care încarci o fotografie cu tine, cu ochii în sus, și apoi poți suprapune imagini cu diferite rame pe fața ta pentru a vedea cum arată.

Dar, deși o încercare virtuală îți poate oferi o idee aproximativă despre cum vei arăta purtând diferite rame, nu îți poate spune nimic despre cum se vor simți ramele pentru urechile tale de exemplu. De asemenea, nu poate demonstra detaliile și manopera cadrului.

Toate aceste probleme potențiale pot fi evitate prin montarea personală a ochelarilor de către un optician calificat.

5. Ochelarii ieftini îți pot face mai mult rău decât bine.

Ochelarii de vedere ieftini arată uneori aproape identici cu ochelarii de vedere de calitate premium. Pot părea chiar să ofere performanțe egale în lumina puternică a dispozitivelor digitale. Dar ei pot face mai mult rău decât bine.

Nivelul protecției ochelarilor de vedere pentru a îți proteja ochii nu are nicio legătură cu culoarea sau întunericul lentilelor. Și este imposibil pentru tine să simți cât de bine ochii tăi sunt protejați în timp ce porți acești ochelari.

Deci, este posibil ca două perechi diferite de ochelari de vedere să arate (și chiar să se simtă) la fel, dar unul oferă un nivel de protecție a ochilor mult mai bun decât celălalt.

6. Ochelarii pot cauza vederii- sau chiar mai rău.

Ochelarii de vedere ieftini vânduti în magazinele cu reduceri te pot ajuta să vezi mai clar de aproape dacă ai peste 40 de ani și dacă te confrunți cu pierderea normală a focalizării, numită presbiopie, legată de vârstă.

Dar este ușor să alegi puterea greșită, iar calitatea optică a ochelarilor de vedere ieftini nu este de obicei la fel de bună ca o pereche de ochelari personalizați pentru utilizarea și citirea unei cărți sau a lucrului în fața computerului.

7. Ramele pot cauza iritarea pielei – sau mai rău.

La prima vedere, unele rame de ochelari ieftine pot arăta că rame mai scumpe.

Dar de multe ori sunt fabricate din materiale de calitate inferioară care pot provoca iritarea pielii în timp.

Ramele din plastic ieftine pot fi albite de razele UV, iar finisajul se poate aspri după câteva luni de uzură.

Ramele metalice ieftine conțin adesea aliaje de nichel care pot provoca iritarea pielii; altele îți pot decolora pielea.

De asemenea (și mai deranjant), ochelarii de vedere ieftini, ocazional sunt reamintiți și eliminați de pe piață, deoarece conțin vopsea de plumb sau alte substanțe toxice.

8. Poți fi sigur că vânzătorii de ochelari economici vor fi și mâine în zona?

Garanțiile pentru ochelari sunt la fel de bune ca și fiabilitatea comerciantului care le furnizează. Poți avea încredere într-un start-up online sau un chioșc de centru comercial pentru a onora o garanție pentru ochelarii tăi ?

9. Argumentul „la acest preț, cumpăr două pereche de ochelari și salvez bani” are sens?

Prețul de achiziție la prețuri avantajoase al unor ochelari ieftini te poate tenta să cumperi mai multe perechi. Dar chiar are sens să cheltuiești bani pentru ceva la fel de important ca vederea ta atunci când există șanse mari ca ochelarii să nu fie suficient de durabili pentru a rezista mai mult de câteva luni?

Și dacă calitatea vederii tale cu ochelarii ieftini nu este la fel de bună pe cât ar trebui să fie? Ce faci atunci?

10. Ochelarii de vedere ieftini îți pot micșora șansa de a-ți proteja în totalitatea ochii pentru o viață bună.

Deși s-ar putea să vezi acceptabil de bine cu ochelarii ieftini ești sigur 100% că îți protejează vederea?

Un optician cu cunoștințe te poate informa despre cele mai recente progrese în tehnologia lentilelor de ochelari.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.