BLACK FRIDAY ORIGINAL! Reduceri de până la 40% si multe produse noi adăugate. Doar între 25-30 nov.

X

Alegerea ramelor de ochelari pentru conducerea auto

Ochelarii de soare au capacitatea de a transforma complet un look și, ca atare, ar trebui să abordezi cu sârguință și grijă acest aspect. Odată ce soarele este sus pe cer, ochelarii de soare devin oarecum un element esențial și, indiferent dacă locuiești în Londra sau România, vei constata că ajungi să îi porți destul de des. Similar cu pantofii și portofelul, ochelarii de soare oferă o perspectivă asupra personalității tale.

Întrucât oamenii te recunosc în general după chipul tău, ochelarii pe care îi porți reprezintă o parte imensă a identității tale, mai ales dacă trebuie să-i porți tot timpul sau de cele mai multe ori. Indiferent dacă dorești să pari iubitoare de distracție, sofisticata, sau conservatoare, ochelarii potriviți te pot ajuta să modelezi impresia pe care o exerciți asupra oamenilor și modul în care ești perceputa de ceilalți. Așadar, cu atât de multe opțiuni disponibile astăzi, cum alegi o pereche de ochelari care se potrivesc personalității și stilului tău de viață?

Ce spun ochelarii tăi de soare despre tine:

Ochelarii de soare pot ajuta oamenii să te vadă așa cum ești sau te pot ajuta să creezi impresia pe care vrei să o aibă alții despre tine. Cheia aici este să te asiguri că găsești ochelarii potriviți. Potrivit experților, cheia aici este să iei în considerare cel mai important aspect al vieții tale. De exemplu, dacă ești o persoană destul de activă și sportivă, îți recomandăm să iei în considerare ochelarii sport sau poți opta pentru un stil care se potrivește cu domeniul în care lucrezi. Poți chiar să te gândești să obții mai mult de o pereche astfel încât să îți poți potrivi ochelarii cu diferitele aspecte ale vieții tale.

Ochelari de soare într-o zi de muncă:

Când vine vorba de a face o impresie bună, nu există un loc mai important decât la locul de muncă. Și ochelarii de soare cu care apari în ușa biroului, pot modela modul în care ești percepută de colegi, clienți și superiori. Dacă dorești să te ajuți să insufli încredere în tine la locul de muncă, atunci este o idee bună să optezi pentru forme și culori conservatoare ale ramelor. Acestea ar putea include forme clasice, cum ar fi oval sau dreptunghi, combinate cu culori tradiționale atemporale precum negru, gri, argintiu, maro și auriu.

Dacă ești non-conformistă sau diferită:

Dacă dorești să iti arati creativitatea cu aspectul tau, alegerea ochelarilor de soare poate avea un impact masiv. Modalitățile de a-ți arăta partea creativă sunt atât formele moderne, fie cele clasice, în rame din plastic mai groase și mai dramatice. Ochelarii de soare cu culori îndrăznețe, atrăgătoare sau chiar cu laminate multicolore, pot fi, de asemenea, alegeri excelente pentru tipurile creative, de ultimă generație.

Purtarea ochelarilor de soare  în jurul vieții tale ocupate:

Pentru persoanele ocupate, în special părinții, care nu prea au timp să urmeze cele mai noi tendințe ale modei și doresc o pereche de ochelari de soare de încredere care să arate grozav, oferind în același timp un mod practic, o pereche de bază, dar elegantă, care să se potrivească formei feței, pot fi opțiune perfectă.

Ochelari de soare în funcție de forma feței

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este dacă ramele ochelarilor de soare se vor potrivi cu formă feței tale. Fie că este rotundă, pătrată, ovală sau în formă de inimă, există o multitudine de modele din care să alegi.

How Can You Protect
Your Eyes From Blue Light?

When you have to use computers, mobile phones, and other digital devices, you will be prone to blue light all the time. There are some methods by which you can reduce blue light exposure.

Reduce Screen Time

Try to reduce the time that you spend in front of screens, take frequent breaks when you are using computers so that your eyes can have adequate rest.

Computer glasses

Computer glasses are very beneficial in reducing blue light and digital eye strain’s adverse effects. If you use computers for extended time periods, then it is recommended for you to have a pair of computer glasses to protect your eyes.

Anti-Reflexive Coating

If you wear eyeglasses or prescription glasses, you can add an anti-reflective coating layer to your lenses. This coating will help you block a bit of the blue light and keep your eyes safe from its negative effects; our recommendation is to wear glasses that are designed for protection from blue light

Q&A with Muunel designer

How would you describe the blue light glasses collection?

We play a lot with scale and try to compliment the face and consider our customers’ needs. We want to make a statement with the glasses but at the same time be wearable and timeless. I think it’s essential that sunglasses can come through with you over many years, be timeless. We find that balance where we have things you can live with forever and some that are much more specific and trend-driven.

How would you describe the blue light glasses collection?

We play a lot with scale and try to compliment the face and consider our customers’ needs. We want to make a statement with the glasses but at the same time be wearable and timeless. I think it’s essential that sunglasses can come through with you over many years, be timeless. We find that balance where we have things you can live with forever and some that are much more specific and trend-driven.

bullets-icon-image
Anti-glare & UV protection

We apply premium AR and UV protection for each lens.

bullets-icon-image
Virtually clear lens

No blue-reflective coating and a tint so subtle that it’s unnoticeable while worn.

bullets-icon-image
Optional magnification

No blue-reflective coating and a tint so subtle that it’s unnoticeable while worn.

Searching for the perfect pair?

Start browsing all eyeglasses frames, then select your lenses.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

Te-ai întrebat vreodată dacă ar trebui să porți ochelari de soare în timp ce ești la volan? Cu siguranță că ți-a trecut prin minte întrebarea, așa că venim cu acest articol ca să-ți răspundem la ea în mod competent și complet.

Varianta scurtă este că da, ar trebui să porți ochelari de protecție în timp ce conduci. Aceștia îți păzesc ochii de lumini puternice, ajută să mențină oboseala oculară la minim și te ajută să distingi contrastele de pe drum. 

Și totuși, răspunsul nu e chiar atât de simplu. De exemplu, nu poți purta chiar orice tip de ochelari de soare la volan, deoarece riști să faci accident sau să fii amendat. Da, dacă se întâmplă să fii implicat într-un accident auto în timp ce porți ochelari, poți fi amendat sau învinuit pentru accident dacă ochelarii nu sunt considerați corespunzători de autorități.

Sfat: Caută niște ochelari care sunt etichetați ca siguri pentru condus. Există fel de fel de nuanțe de ochelari de soare, iar ele pot afecta modul în care percepi obstacolele, semnele de circulație și așa mai departe. Când cauți o pereche de ochelari de condus, asigură-te că sunt considerați siguri pentru drum de către producător.

Am discutat într-un articol anterior mai multe tipuri de lentile pentru ochelarii de condus și te încurajăm să-ți arunci un ochi peste acel articol, dacă vrei să afli mai multe despre lentilele perfecte! 

Un rol important îl au ramele ochelarilor!

Da, alegerea ramelor de ochelari pentru conducerea auto este mai dificilă decât pare. Majoritatea oamenilor, când se gândesc la ochelarii de condus, presupun că e importantă întunecimea și nuanța lentilelor, ca nu cumva să-ți blocheze viziunea. Și deși și nuanța e foarte importantă, forma ramelor este și ea un aspect crucial.

De ce?

Pentru că anumite tipuri de lentile îți pot bloca parțial sau în întregime câmpul vizual, sau vizibilitatea laterală, iar după cum știe orice șofer, aceasta este extrem de importantă când ești la volan. 

Ochelarii uriași stil Paris Hilton s-ar putea să arate super când ieși în oraș, dar ei nu au fost creați pentru a fi folosiți în timp ce conduci. Așa că producătorii nu au luat în calcul că tu s-ar putea să vrei să privești în oglinda laterală cu ochelarii. 

Tot așa, ochelarii cu forme simpatice (cum ar fi, spre exemplu, ochelarii în formă de inimoare) nu sunt potriviți pentru condus pentru că blochează viziunea și mai rău, distrag atenția. Chiar dacă vezi doar un petic de ramă, acesta e destul cât să te distragă de la drum sau să obtureze un obstacol. 

Ochelarii ideali pentru condus sunt ochelarii „aviator”. Dacă vrei o pereche bună de ochelari de condus noaptea (sau ziua!), încearcă ochelarii stil aviator – cu rame extrem de subțiri și lentile alungite. Aceștia oferă protecția necesară fără a-ți obtura viziunea și sunt considerați siguri pentru condus. 

×

Selectați locația dvs.