Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Care sunt cele mai bune lentile pentru ochelarii de condus?

impotriva-luminii-albastre impotriva-luminii-albastre

Care sunt cele mai bune lentile pentru ochelarii de condus?

Când conduci, e normal să vrei să porți niște ochelari de soare, nu doar pentru a-ți proteja ochii, dar și pentru a-ți îmbunătăți condusul, deoarece lumina puternică a soarelui (mai ales în lunile de vară) te poate distrage și poate duce chiar la un accident auto.

Am mai vorbit în alt articol despre importanța alegerii ochelarilor potriviți pentru condus, iar în acest articol, vom discuta despre lentilele ideale pentru ochelarii de condus. Căutăm împreună o pereche care să te protejeze și să nu-ți deranjeze vederea, dar care să nu îți compromită siguranța pe drum.

Culoarea este foarte importantă.

De multe ori, credem că nuanța lentilelor de la ochelarii de soare nu are decât un rol estetic, însă nu este așa. Sau cel puțin, nu când ești la volan. O nuanță nepotrivită te poate pune pe tine, cât și pe ceilalți oameni în pericol. De aceea, e important să alegi culoarea de lentile corectă.

Roz, Albastru și Verde nu sunt bune! Deși au un aspect drăguț, toate aceste culori afectează modul în care percepi culoarea roșu (rozul deoarece e apropiat de roșu, iar albastrul și verdele deoarece sunt opuse pe roata culorilor). 

Culoara roșu e foarte importantă atunci când conduci, pentru că ajută la distingerea semnelor de circulație, a culorilor semaforului și așa mai departe. 

Când conduci, e important ca modul în care percepi culorile să nu fie deloc afectat (chiar dacă nu e vorba de o culoare „evidentă” cum ar fi roșul sau verdele), pentru că asta poate impacta modul în care reacționezi în fața unui obstacol sau pericol.

Există totuși excepții în care ochelarii cu lentile roz, albastre sau verzi sunt considerați siguri pentru condus, însă trebuie să fie marcați ca atare de producător.

Înclină spre portocaliu/arămiu

Aceste nuanțe ajută la distingerea contrastelor, lucru care te ajută să vezi mai clar atât când conduci ziua cât și noaptea. De asemenea, ochelarii cu lentile portocalii ajută la blocarea luminii albastre care poate afecta ritmul circadian și poate obosi ochii.

Griul și maroul sunt iarăși culori bune. Ambele nuanțe sunt considerate ca fiind neutre, adică nu afectează modul în care percepi celelalte culori. De aceea, ochelarii cu lentile maro sau gri sunt considerați siguri pentru condus. 

Atenție însă, nu confundați ochelarii gri cu ochelari fumurii. Anumite nuanțe de ochelarii fumurii sunt interzise pentru condus. 

ochelari filtru lumina albastra
ochelari filtru lumina albastra

Ochelari antireflex 

Ochelarii de condus trebuie să aibă și niște lentile antireflex. Când conduceți, sunteți expus constant luminilor puternice (cum ar fi, spre exemplu, farurile altei mașini). O lumină puternică vă poate bloca temporar câmpul vizual și vă poate orbi la diverse pericole pe drum. 

De aceea, când alegeți lentilele pentru ochelarii de condus, e important să luați în considerare și calitatea antireflex a acestora.

O pereche de ochelari de condus noaptea are de obicei toate caracteristicile de mai sus și poate fi ideală dacă petreceți mult timp la volan.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.