Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Lentilele cu Protecție Pentru Lumina Albastră

impotriva-luminii-albastre impotriva-luminii-albastre

Trăim într-o epocă în care marea majoritate a lumii petrece undeva între 5 și 8 ore în fața unui ecran, zilnic. Un timp enorm, dacă ne gândim puțin la asta, și deși cu multe beneficii, cu siguranță și cu destule aspecte negative. Una din cele mai mari probleme ale vieții noastre digitale este expunerea la lumina albastră emisă de ecranele din jurul nostru. În timp, această lumină dă peste cap ritmul circadian și slăbește starea de sănătate a ochiului.

Ceea ce ne aduce la ochelarii de protecție împotriva luminii albastre. Ai auzit probabil de ei. Acești ochelari speciali, la fel ca ochelarii de soare, folosesc niște lentile speciale care blochează parțial lumina albastră și ne menajează ochii.

Ce fac lentilele cu protectie pentru lumina albastră?

Lentilele cu protectie pentru calculator blochează o bună parte din lumina albastră emisă de ecran. În timp, lumina albastră dă peste cap ritmul circadian, duce la insomnii, și distruge retina, rezultând în degenerare maculară. De aceea, e o idee bună să cumperi ochelarii de protecție pentru calculator.

Sfat: Atunci când cumperi ochelarii pt. calculator, partea cea mai importantă este ca aceștia să aibă niște lentile antireflex competente. Caută o protecție de minim 50% – 60% pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile unor ochelari de protecție pt calculator.

Însă în acest articol, nu vom vorbi despre lentile, ci despre ce rame ar fi potrivite pentru ochelarii tăi.

Ce să ai în vedere atunci când alegi ochelarii antireflex:

1. Confortul ar trebui să fie pe primul loc.

Când alegi ochelarii de protecție, s-ar putea să fii tentat să alegi o pereche elegantă sau neobișnuită pe care să o invidieze toți colegii tăi. Dar asta s-ar putea să nu fie cea mai practică soluție. Amintește-ți că va trebui să porți acești ochelari pe toată perioada cât ești la muncă (deci 7-8 ore zilnic), iar niște rame prea groase sau prea grele ar putea să-ți obosească nasul și chiar să lase răni.

Așa că ideal ar fi să alegi niște rame subțiri, deoarece niște rame groase și masive îți vor obosi, fără să-ți dai seama, viziunea periferică și implicit, ochii. De asemenea, vrei ca ochelarii să fie făcuți dintr-un material cât mai ușor, cum ar fi oțelul (material rezistent) sau și mai bine, TR90, o combinație între nylon și fibră de carbon care este extrem de ușoară.

2. Asigură-te că puntea nazală este pe placul tău.

Într-un fel, asta intră tot la capitolul „confort”, însă am simțit nevoia să menționăm asta separat. De multe ori când alegem ochelarii (fie ei de vedere, de soare, sau cei antireflex), ne concentrăm foarte mult pe modelul ramelor, dar fără să ne gândim la dimensiunile punții nazale. Însă acestea sunt extrem de importante, deoarece acolo se va odihni grosul greutății ochelarilor. Așa că vrei niște rame comode, cu o punte nazală adecvată – nici prea lată, nici prea strâmtă. Dacă porți deja ochelari de vedere, atunci ai noroc – poți utiliza aceleași mărimi. Dacă nu, îți poți măsura singur puntea nazală pentru a determina mărimea potrivită pentru tine.

ochelari filtru lumina albastra
ochelari filtru lumina albastra

3. Ține cont de forma feței.

Forma feței va determina, practic, ochelarii aleși, prin forma ramelor. Dacă fața ta este rotundă, spre exemplu, ramele ochelarilor vor trebui să fie pătrate și drepte, pentru a da un aspect alungit. O față ovală cere tot niște linii drepte și în general, niște rame ușor mai late decât fața în sine.
Ideea, după cum probabil că ți-ai dat seama, este să contrastezi cât de cât forma feței. Tot așa, dacă ai o față în formă de pătrat, ideal ar fi să alegi niște rame rotunde sau ovale pentru a da un aspect mai blând.

4. Niște rame bune te reprezintă.

Când alegi ramele pentru ochelarii de protecție, poți alege unele care să te reprezinte. Ramele pot avea, poate, culoarea ta preferată (atâta timp cât aceasta nu se suprapune cu culoarea pielii într-un mod neplăcut). Pot fi niște rame în culorile curcubeului, sau poate presărate cu sclipici. Nu-ți fie frică să-ți exprimi latura oarecum excentrică în alegerea ramelor!

Ramele ar trebui să se potrivească cu stilul tău de viață.

La urma urmei, cine știe de ce ai nevoie de aceste lentile albastre de protecție? Poate că petreci prea mult la birou, sau poate-ți dorești ceva care să-ți menajeze ochii cât joci Counter Strike cu amicii. Fiecare are stilul lui de viață, și deși lentilele de protecție pt. calculator vor fi aceleași, ramele nu trebuie să fie.

Spre exemplu, un gamer dedicat s-ar putea să aibă nevoie de niște rame cool, eventual cu culori metalice, care poate chiar pot să îmbunătățească experiența de joc. Un om de afaceri ocupat, pe de altă parte, s-ar putea să opteze pentru niște ochelari antireflex ale căror rame să se asorteze costumului.

S-o spunem pe-aia dreaptă, alegi să porți ochelarii de protecție împotriva luminii albastre pentru că trebuie. Dar asta nu trebuie să însemne că purtăm toți aceeași pereche de ochelari, sau că ești „încălțat” cu vreo pereche oribilă care nu-ți complimentează tonul pielii. Adevărul e că atunci când vine vorba de ramele pentru ochelarii tăi, ai de ales dintr-o plajă uriașă, așa că profită de asta!

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.