Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Lumină albastră: Cum să te protejezi?

Cum-Sa-Ajustezi-Ochelarii- Cum-Sa-Ajustezi-Ochelarii-

De fapt, o problemă majoră este că omul a creat ecranele LED care emit lumina albastră și creează două probleme majore:
În timpul zilei, lumina excesivă poate afecta și distruge retina ochiului, da dureri de cap și irita ochii.
În timpul nopții, lumina albastră oprește organismul de la a produce melatonină (hormonul somnului), lucru care ne creează probleme cu odihna.

Eficiența depinde de lungimea de undă blocată

Când cumperi o nouă pereche de ochelari anti-lumină albastră, primul lucru pe care trebuie să-l verifici este lungimea de undă pe care o pot bloca. Într-adevăr, în spectrul de lumină emis de un ecran, fiecare radiație este asociată cu o lungime de undă, ceea ce ne permite nouă să o distingem. Oamenii de știința explică cum undele mai scurte sunt și cele mai dăunătoare sănătății noastre, în special retinei. Lumina albastră sau violet, este situată în partea de jos a spectrului de lumină cu o lungime de undă între 380 nm și 460 nm. Ochelarii tăi ar trebui să poată să filtrele cel puțin 460 nm, și mai mult dacă jucați jocuri video.

Lentilele protectie calculator Muunel ofera filtrarea de 100%, pana la 420nm si filtreaza de la 80% pana la 420nm; și protecție de 50% între spectrul 430nm – 460nm.

ochelari protectie laptop protectie uv

Identificați nivelul de protecție necesitat


După cum am văzut, ochelarii anti-lumină albastră trebuie să blocheze un minim de lungime de undă pentru a avea efectul dorit. Dar nu trebuie să vă luați o pereche care blochează cele mai scurte lungimi de undă. De fapt, alegerea depinde foarte mult de activitățile tale zilnice. Unii ochelari au filtre gălbui care filtrează majoritatea luminii albastre. Astfel de ochelari le sunt necesari gamerilor, deoarece ei își concentrează ochii mult mai mult în fața ecranului, pe o perioadă îndelungată, însă acești ochelari modifică modul în care vezi, și culorile. 

ochelari de soare protectie uv-muunel-eyewear barbati

Cum pot testa ochelarii anti-lumină albastră?

Pasul 1. Pune ochelarii în fața unui ecran, sau sub o lumină LED, și vezi dacă lumina albastră se reflectă pe lentilă (dacă da, înseamnă că ochelarii au oarece protecție împotriva luminii albastre.

Pasul 2 Verifică specificațiile ochelarilor sau rezultatele testelor făcute pe lentile.

Pasul 3. Poți cumpăra un card de testare a eficacității ochelarilor împotriva luminii albastre. Ochelarii de calitate anti-lumină albastră nu vor transmite mai departe lumina albastră emisă de stiloul de testare.

Pasul 4. Du-te la un magazin de specialitate și roagă-i să îți testeze ochelarii.

Concluzie

Știind aceste trucuri, e important să-ți alegi ochelarii anti-lumină albastră cu grijă. Dacă nu poți trăi fără telefon sau calculator, atunci lasă ochelarii anti-lumină albastră să te ajute! Citind acest articol, ai găsit răspunsul la întrebarea: cum îmi dau seama dacă ochelarii anti-lumină albastră funcționează? Și știi de asemenea cum să-i testezi!

Vizionați acum oferta noastră de ochelari de protecție calculator cu lentile de calitate și rame în diverse forme și culori. 

Cauți ochelari protectie uv?

Vezi oferte rame de ochelari – Muunel

×

Selectați locația dvs.