BLACK FRIDAY ORIGINAL! Reduceri de până la 40% si multe produse noi adăugate. Doar între 25-30 nov.

X

Cum ne schimbă ochelarii de vedere viața?

Auzim foarte mulți oameni care se tem de cum ochelarii de vedere schimbă viața, de ce impact vor avea noii lor ochelari asupra vieții de zi cu zi, și desigur, asupra relaților personale. Așa că în acest articol, ne-am propus să urmărim dacă ochelarii de vedere schimbă cu adevărat ceva, sau dacă schimbarea este, cum s-ar spune, doar în ochii privitorului.

Ochelarii de vedere te fac mai inteligent.

Știi cum pe vremuri, spuneam că ești „tocilar” dacă porți ochelari de vedere? Și în general, cum ochelarii de vedere erau asociați cu inteligența, cu cărțile și cunoștințele? Ei bine, se pare că nu erau doar vorbe-n vânt. Un studiu incredibil de la Universitatea din Edinburgh a descoperit recent că purtătorii de ochelari sunt mai inteligenți. Ei bine, nu chiar. De fapt, studiul a descoperit că persoanele inteligente au o șansă cu 30% mai ridicată de a avea probleme de vedere, ce le pot determina să poarte ochelari. În orice caz, este o descoperire cu adevărat impresionantă și una care, spunem noi, ar trebui să-ți dea încredere dacă tocmai urmează să-ți pui ochelari și te întrebi dacă ochelarii de vedere schimbă ceva. 

Nu schimbă, dar s-ar putea să sugereze că ai un IQ ridicat și cine nu și-ar dori așa ceva?

Ochelarii de vedere te vor face mai atent.

Ca orice altă responsabilitate în viață ochelarii de vedere schimbă anumite lucruri. Trebuie să fii mai atent atunci când practici anumite sporturi, dar și în desfășurarea activităților de zi cu zi, pentru a nu-ți deteriora în vreun fel ochelarii. 

Astfel că, ochelarii de vedere schimbă și felul în care privim lumea, în sensul că ne fac mai grijuli și mai ordonați (deoarece de bine, de rău, ei impun o anumită rutină vieții noastre, cu privire la curățarea, menținerea și schimbarea acestora).

ochelarii de vedere
Ochelarii de vedere schimbă multe. Sau nu.

Ochelarii de vedere te pot face mai sexy.

Da, probabil că nu te așteptai s-o auzi pe asta. Când suntem nevoiți să ne punem ochelari de vedere, mulți dintre noi se tem că ochelarii de vedere schimbă și felul în care ne percep ceilalți, doar că în rău. Dar să știi că nu e așa. Foarte mulți oameni sunt atrași, în realitate, de ochelarii de vedere (poate că e legătura aia cu IQ-ul ridicat, cine știe!). 

Și în plus, ochelarii de vedere pot fi un subiect excelent de conversație cu un necunoscut. Imediat, există un liant între voi doi, iar ochelarii te pot ajuta să cunoști oameni noi mai ușor decât dacă nu i-ai fi avut.

Ochelarii de vedere schimbă multe. Sau nu.

La urma urmei, nu te gândești dacă un unguent sau o pastilă îți va schimba viața în mod semnificativ. Atunci când medicul îți prescrie un tratament, pur și simplu îl urmezi, în speranța de a scăpa de o problemă. Și atunci, de ce îți faci atâtea griji că trebuie să-ți pui ochelari?

Da, ochelarii de vedere schimbă unele lucruri. Uneori în bine, alteori în rău, dar sincer, care e alternativa? Să nu urmezi niciun tratament? Păi pune-te pentru o secundă în locul celuilalt, a unui privitor din afară a cărui percepție despre tine va fi teoretic schimbată de ochelarii tăi. 

Ce pare mai absurd, o persoană care trebuie să se dea cu o cremă albă pe față pentru o problemă medicală, sau o persoană care lasă voit problema să se agraveze de frică să nu pară penibil cu crema aia pe față?

Adevărul e că ochelarii de vedere schimbă doar atât cât le permiți tu s-o facă. Ochelarii de vedere schimbă câteva aspecte minore ale rutinei tale de zi cu zi, dar cam atât.

E adevărat câ ochelarii de vedere schimbă percepția celorlalți despre tine? Da, dar de obicei, în bine. Oamenii tind să asocieze inteligența cu purtătorii de ochelari, deci foarte probabil, cei din jur o să te creadă mai deștept când te văd cu noii ochelari.

E adevărat că ochelarii de vedere schimbă șansele tale de a cunoaște oameni noi? Da, dar tot în bine. Sigur, asta nu înseamnă că toți purtătorii de ochelari sunt sufletul petrecerii, dar dacă nu sunt, asta nu e vina ochelarilor.

De foarte multe ori, nu ochelarii de vedere schimbă cum ne percep ceilalți, ci propria părere și insecuritate ne afectează relațiile cu oamenii din jur și desfășurarea activităților de zi cu zi.

Așa că nu te mai îngrijora atât – ochelarii de vedere schimbă ochii, dar tot în bine.

Și ca să încheiăm într-o altă notă, de câte ori se schimbă ochelarii de vedere?

Dacă ai început să ai probleme cu ochelarii de vedere, schimbă-i imediat. Dar și dacă nu ai probleme cu vederea, e indicat să mergi la control oftalmologic cel puțin o dată pe an, pentru a te asigura că nu ai nevoie să-ți schimbi dioptriile. Ochelarii cu dioptrii nepotrivite pot fi la fel de dăunători ca trătiul fără ochelari. 

Ce s-a schimbat pentru tine când ți-ai pus ochelari?

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.