Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Cum Să Alegi O Ramă de Ochelari În Funcție de Stilul Tău

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

În ziua de azi, ai nevoie de stil mai mult decât orice altceva. Fiecare dintre noi are caracteristicile sale personale și modul propriu de a-și pune amprenta în societate. Modul în care te îmbraci, modul în care te comporți, modul în care folosești accesoriile, modul în care mergi și modul în care răspunzi prin limbajul trupului – totul contează!

Înainte oamenii obișnuiau să se gândească doar la ceea ce poartă. Acum se preocupă și ce accesorii să poarte. Încălțămintea, gențile de mână, bijuteriile și chiar și ochelarii și ce rame ochelari  folosești, contează.

Ce culoare are rama ochelarilor tăi poate face o diferență uriașă pentru aspectul general. Atunci când alegi o pereche de rame, gândește-te la găsirea unui stil care să fie complementar cu culoarea părului, culoarea ochilor și nuanța pielii, în funcție de efectul pe care dorești să îl creezi.

Cadrele neutre, cum ar fi negru-maro au o calitate versatilă, în timp ce cadrele colorate sunt excelente dacă dorești să ieși în evidență.

A învăța cum să selectezi rame de ochelari poate părea o sarcină descurajantă, dar nu trebuie să fie așa. Există câteva modalități ușoare de a determina ce cadre ar fi cele mai bune pentru a-ți evidenția fața și să-ți arate stilul și personalitatea.

Deoarece oamenii te recunosc în general după chipul tău, ochelarii  și ramă de ochelari pe care o porți, acestea devin o parte foarte reală a identității tale.

Indiferent dacă dorești să pari sofisticat, iubitor sau iubitoare de distracție sau tânăr(ă), rama de ochelari te poate ajuta să-ți modelezi modul în care ești perceput(ă).

Ce spun ramele de ochelari despre tine?

Indiferent dacă vorbim despre rame de ochelari sau ochelarii propriu-zise, acestea te pot ajuta să-ți creezi imaginea dorită.

Cheia este să găsești ramele potrivite pentru ochelari care să se potrivească personalității și stilului tău de viață.

Primul pas, potrivit experților în design de ochelari, este să iei în considerare diferitele aspecte ale vieții tale.

De exemplu, ce tip de job ai? Și când nu ești la serviciu, ce tip de agrement sau alte activități îți plac?

Ești pe o poziție executivă, proprietar de afaceri sau profesionist în relații publice?

Poate că ești un pasionat activ în aer liber, o mamă ocupată, un senior pensionat sau un student? Sau poate chiar ești o persoană creativă, cum ar fi un artist sau un scriitor.

Sau, ca majoritatea oamenilor, ai un stil de viață care cuprinde o serie de activități, interese și trăsături de personalitate diferite?

Toată lumea poate beneficia de mai mult de o pereche de ochelari, la fel cum toți avem nevoie de mai multe perechi de pantofi.

În general, a purta pantofi de tenis cu îmbrăcăminte formală este un aspect rău. A purta un tip greșit de rame de ochelari poate fi o greșeală similară.

Ești o persoană de afaceri?

Pentru a insufla încredere într-o mare varietate de clienți și colegi de afaceri, este de obicei cel mai bine să rămâi cu forme și culori de rame conservatoare.

Ia în considerare aceste alegeri pentru a îți îmbunătăți imaginea profesională:

  • Forme clasice precum ovale, dreptunghiuri și alungite
  • Culori tradiționale de aur, argintiu, maro, gri și negru
  • În rame din plastic, fără culori strălucitoare sau forme neobișnuite
  • Materialele pentru rame din titan sau oțel inoxidabil sunt alegeri bune, la fel că și stilurile de rame fără margini.

Pentru culori, argintul, bronzul, maro și negru sunt în general alegeri bune, deoarece se potrivesc bine cu o varietate de costume de afaceri.

Tonurile aurii, maronii și chiar espresso sunt alegeri bune pentru îmbrăcămintea de afaceri, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Ești o persoană creativă?

  • Modalitatea de a-ți arăta partea creativă, fashionistă, sunt formele moderne și clasice în rame din plastic mai groase și mai mari.
  • Laminatele multicolore sunt o altă posibilitate, la fel și culorile mai atrăgătoare (albastru sau violet, de exemplu).

Altă alegere populară de modă este stilul de cadru retro sau vintage.

Versiunile actualizate ale formelor clasice ale ramelor cu culori proaspete nu par să se demodeze niciodată.

Ce sunt ochelarii de protecție?


Ești o persoană în vârstă?

Doar pentru că ai peste 50 de ani sau te apropii de vârsta de pensionare nu înseamnă că trebuie să porți rame ochelari antici, de modă veche.

Și un sfat dacă ești bărbat: scapă de cadrele metalice gigantice care îți domină fața și îți arată vârsta!

  • – Un stil de ochelari proaspăt poate oferi un aspect mai tineresc atât femeilor, cât și bărbaților. Formele precum dreptunghiurile moi pentru bărbați și formele de ochi de pisică pentru femei sunt alegeri bune de luat în considerare.
  • – De asemenea, cadrele cu finisaj lucios dau viață unei fețe. În general, evită cadrele cu finisaj mat în gri, negru sau alte culori închise.

Ești elev sau student?

Fie că studiezi afaceri, inginerie, artă sau literatură franceză, liceul sau facultatea sunt un moment pentru a îți dezvolta propria identitate – și a îți arăta stilul.

Poate te interesează un aspect retro, ciudat?

Un cadru modern cu multă culoare?

Un stil sobru, intelectual?

Forme neobișnuite, culori strălucitoare, dimensiuni mai mari și detalii interesante, cum ar fi jocuri de culoare – alegerile sunt nesfârșite.

Nu îți fie teamă să te exprimi în acest moment palpitant al vieții tale.


Ești o mama sau un tată ocupat?

Pentru mămicile și tăticii ocupați care nu au timp sau înclinație să urmeze cele mai noi tendințe ale modei, o ramă de ochelari de bază, dar elegantă, este adesea cea mai bună alegere pentru majoritatea ocaziilor.

  • – Cadrele cu forme dreptunghiulare ovale și moi sunt foarte funcționale și încă arată excelent.
  • – În funcție de stilul tău personal, poți alege să amplificați efectul de modă al unei forme de bază cu detalii precum accente metalice asemănătoare bijuteriilor sau sigle de designer recunoscute.
  • – Culorile interesante adaugă, de asemenea, un plus de modă unui cadru de bază.

Ești o persoană  activă, sportivă însă doar în weekend?

Majoritatea adulților duc o viață duală – viața lor normală de 9 până la 5 săptămâni și viața lor (adesea) mai activă în weekend.

La fel cum pantofii de îmbrăcăminte de afaceri sunt îmbrăcămintea greșită pentru sala de sport, rama de ochelari pe care o porți la locul de muncă pot fi alegerea greșită pentru sport și îmbrăcăminte activă.

  • Pentru cel mai bun confort, performanță și siguranță în timpul îmbrăcămintei active și de agrement, alege cel puțin o ramă mai sportivă sau mai casual, sugestiv pentru sport.
  • Aspectele sportive ar putea include culori strălucitoare, modele și combinații moderne de materiale metalice și plastice.

Un optician cu cunoștințe te poate ajuta să alegi cele mai bune rame pentru ochelari pentru sportul tău.

Câteva note despre lentilele de ochelari

Deși această discuție a fost despre rame ochelari, iată câteva note importante despre lentilele de ochelari:

  • Alege întotdeauna un strat antireflex pentru lentile. Acoperirea AR elimină reflexiile enervante, îmbunătățește vederea nocturnă și permite oamenilor să îți vadă ochii mai clar.
  • Pentru lentilele mai subțiri, mai ușoare și mai atractive, alege lentile din policarbonat sau din plastic cu un indice ridicat, cu un design asferic. Lentilele din policarbonat sunt, de asemenea, cea mai bună alegere pentru ochelarii sport și ochelarii de siguranță, deoarece sunt mult mai ușoare și mai rezistente la impact decât lentilele din alte materiale.
  • Lentilele fotocromice care se întunecă automat în lumină soarelui sunt o alegere excelentă dacă petreci timpul în aer liber și nu dorești să porți mereu la tine o pereche de ochelari de soare.
  • Dacă ai peste 40 de ani, de ce să-ți promovezi vârsta cu bifocale sau trifocale? Lentilele progresive fără linie oferă o viziune clară la toate distanțele și îți oferă un aspect mai tânăr.

În cele din urmă, reține că ai multe opțiuni în ceea ce privesc ramele de ochelarii și da, este ușor să devii confuz. Cere sfatul unui optician calificat care te va ajuta să arăți și să te simți mai bine.

Găsirea ramei potrivite este ușoară dacă îți cunoști forma feței, dacă iei deciziile corecte de culoare, dacă îți iei în considerare stilul de viață și alegi ceea ce te face mai fericit și mai confortabil. Acești pași simpli privind modul de selectare a ramelor de ochelari te  vor ajuta în găsirea celei potrivite.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.