LIVRARE ŞI RETURNARE GRATUITA

X

Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Lentilele Monofocale

single-image-desktop single-image-mobile

Ochelarii de vedere fac parte din viața noastră de zi cu zi, fie că ne place, fie că nu. Ei sunt, la urma urmei, o invenție fenomenală care corectează numeroase probleme de vedere și ne permit să ne desfășurăm viața într-un mod normal, chiar dacă am avea astfel de probleme.

Pe măsură ce avansăm în vârstă, ochii noștri slăbesc din ce în ce mai tare și progresiv, crește și necesitatea ochelarilor de vedere (cu lentile monofocale).  Așa că ar fi o idee bună să ne familiarizăm cu câțiva termeni din timp.

În acest articol vom discuta despre lentilele monofcale și ne vom uita la câteva dintre problemele de vedere ce au nevoie de lentile monofocale, cum ar fi miopia, presbiopia și astigmatismul.

Ce este o lentilă monofocală?

O astfel de lentilă este făcută pentru a proteja sau a corecta vederea. O lentilă monofocală, așa cum spune și denumirea, are un singur punct de focalizare. Acest punct îți va oferi o vedere clară în funcție de nevoile tale specifice, și este la fel pe toate suprafață lentilei. Lentilele monofocale se folosesc atât la ochelari de protecție pentru lumina albastră, cât și la ochelari cu rețeta medicală pentru vedere la apropiere sau la distanță medie sau îndepărtată.

monofocale

Când este recomandat să alegeți lentilele monofocale?

Lentilele monofcale sunt potrivite pentru persoane de orice vârstă care suferă de miopie, presbiopie sau astigmatism. Pot fi folosite atât la rețete cu dioptrii, dar și la ochelari fără dioptrii și prescripție, cum ar fi cei de protecție pentru lumina albastră.

Vom prezenta acum cele 3 defecte de vedere pentru care se folosesc lentile monofocale:

Ce este miopia: este o problemă comună de vedere ce se întâlnește atât la copii cât și la adulți. În acest caz, persoana vede bine obiectele apropiate, însă vede în ceață obiectele de la depărtare. Acest fenomen apare atunci când forma ochilor face ca lumina să fie focusată în față retinei în loc să fie pe ea. 

Ce este astigmatismul? Astigmatismul este o afecțiune în care corneea devine alungită și permite reflexia luminii în mai multe puncte ale ochiului, nu doar în unul, așa cum ar fi sănătos. Asta face ca imaginea să devină neclară pentru privitor.

Ce este presbiopia? Presbiopia este o boală diferită de cele discutate până acum, deoarece nu are legătură cu refracția. Persoanele care suferă de presbiopie au probleme în vederea de apropiere, deoarece ochiul și-a pierdut puterea de acomodare. Acomodarea este procesul prin care cristalinul mărește puterea dioptrică și își modifică forma pentru a putea vedea obiectele din apropiere. Adesea, presbiopia apare odată cu înaintarea în vârstă. În acest caz se recomandă și purtarea de ochelari de protecție pentru lumina albastră atunci când se folosește un ecran, ochelari de care găsiți pe site-ul nostru

Cum știu ce problemă de vedere am?

Acest lucru este stabilit de un medic oftalmolog ce îți va face niște teste și apoi îți va elibera o rețetă pentru ochelari. Pentru miopie și presbiopie, pe rețetă va apărea prescurtarea SPH sau SF (care vine de la sferă) urmată de unul din semnele + sau – și de un anumit număr.

Dacă pe rețetă este trecută o valoare cu minus (-), înseamnă că suferi de miopie, iar dacă este trecută o valoare cu plus (+), atunci înseamnă că ai presbiopie. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât dioptria este mai mare. În caz de astigmatism, pe rețetă va apărea prescurtarea CYL (sau CIL), care vine de la cilindru, urmat de asemenea de unul din simbolurile plus sau minus și o valoare. Dar întotdeauna în caz de astigmatism, pe rețetă vom avea și valoarea axei (AXIS sau AX), urmată de un număr între 0 și 180 de grade.

Avantajele lentilelor monofocale Muunel

Firma noastră oferă lentile pentru oricare din problemele menționate anterior, miopie, astigmatism sau presbiopie. Aceste lentile au mai multe straturi de protecție, printre care și un strat împotriva luminii albastre dăunătoare. 

Am introdus de asemenea și alte tehnologii unice pentru a vă face viața mai ușoară: 

Lentilele Muunel sunt adaptabile la orice rețetă, fie că aveți dioptrii pentru sferă sau cilindru

Strat Anti-Reflex (AR) pentru a elimina reflexiile în proporție de 100% 

Ochelarii noștri conțin și protecție UV de până la 400 nm – nivel asemănător cu niște ochelari de soare de calitate  

Lentile făcute din materialul organic de calitate superioară CR 39 

Datorită unui strat special de protecție, apa și aburirea sunt îndepărtate de pe suprafața lentilelor  

Datorită inovațiilor lentilelor noastre, ele sunt rezistente la zgârieturi și lovituri de orice fel  

Lentilele monofocale Muunel sunt conforme cu standardele europene pentru ochelari fără prescripție medicală (NF EN 14139) și cu standardele internaționale (ISO 12870), având scopul final de a proteja sănătatea clienților noștri 

Beneficiile medicale ale lentilelor noastre

Folosind tehnologia lentilelor noastre și tenacitatea specialiștilor noștri din laborator, clienții noștri au obținut o îmbunătățire a calității vieții după ce au folosit lentilele Muunel. Acestea:

  • Reduc oboseala oculară
  • Reduc uscarea ochilor
  • Îmbunătățesc somnul
  • Reduc durerile de cap și migrenele
  • Reduc îmbătrânirea prematură a ochilor
  • Reduc vederea în ceață
  • Protejează retina

Distanța focală aproximativă pentru majoritatea oamenilor

Vedere la apropiere: 35 cm

Vedere la distanță: peste 70 cm

Distanță intermediară: 40-55 cm

Pe site-ul nostru, în secțiunea de prescripții veți găsi mai multe valori din care puteți alege. Depinde de ce v-a recomandat medicul oftalmolog pentru o vedere cât mai bună în cazul dumneavoastră specific. 

lentilele-monofocale femeie
lentilele-monofocale barbati

Cum știi de ce lentile ochelari ai nevoie?

Bun, deci am văzut diferența între lentile monofocale, lentile bifocale și lentile multifocale. Dar cum știm care e alegerea potrivită pentru noi? Ei bine, în primul și-n primul rând, este important să consulți medicul oftalmolog. După cum am văzut, ochelarii cu lentile monofocale sunt recomandați în alte cazuri decât cei bifocali și tot așa.

Alegerea dintre lentile monofocale și bifocale este una, să spunem, simplă. La urma urmei, de ce să te chinui cu lentile bifocale când tu ai doar o problemă la citit? Alegerea între lentilele bifocale și cele multifocale, în schimb, este un pic mai dificilă, și aici ar putea fi util sfatul profesionist al medicului. Desigur, alte considerente mai sunt și bugetul disponibil, opțiunile disponibile în zonă și așa mai departe.

După ce știi exact de ce probleme de vedere suferi și dacă te-ai decis sa alegi lentile monofocale, te invităm să vezi oferta de ochelari Muunel. Lentilele noastre vin cu numeroase straturi de protecție, cum ar fi împotriva luminii albastre, împotriva razelor solare ultraviolete (UV) și a reflexiei luminii, dar și împotriva zgârieturilor și a aburirii.

Lentile multifocale – cine și de ce?

Lentilele multifocale, numite și lentile progresive, fac parte din familia de lentile cu protecție pentru ochelari. Am putea spune că ele sunt cele mai moderne tipuri de lentile. Lentilele multifocale sunt asemănătoare ochelarilor cu lentile bifocale, răspunzând la aceleași două probleme de vedere, anume vederea la distanță și la apropiere. Ca în cazul anterior, lentilele multifocale au două zone separate de vedere, una dedicată corectării problemelor de vedere la distanță, iar alta pentru problemele vederii în apropiere. De asemenea, spre deosebire de ochelarii cu lentile bifocale, lentilele multifocaleau și o zonă „despărțitoare” care ameliorează vederea la distanță intermediară (nu prea departe, nu prea aproape). La ochelarii cu lentile bifocale, avem o linie chiar pe centrul lentilei care desparte cele două lentile ochelari (cea pentru vederea de apropiere și cea pentru vederea la distanță). Această linie poate avea un aspect inestetic și poate deranja câmpul vizual al purtătorului. Ochelarii multifocali, pe de altă parte, nu au această linie, datorită tehnologiei îmbunătățite, și creează un aspect estetic mult mai plăcut și mai lin. Tot datorită tehnologiei îmbunătățite, lentilele multifocale nu mai obosesc ochii la fel de tare ca lentilele bifocale și fac mai ușoară purtarea pe timp îndelungat. Desigur, lentilele multifocale (sau progresive) nu au numai avantaje, ci și câteva părți negative, cum ar fi prețul extrem de ridicat față de o simplă pereche de ochelari bifocali. Lentilele multifocale sunt recomandate, îndeosebi, persoanelor diagosticate cu presbiopie, datorită nivelului ridicat de adaptabilitate pe care-l posedă.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.