Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Efectul polarizant al lentilelor pentru condus

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Ați auzit probabil până acum că dacă petreci mult timp la volan (mai ales pe timp de noapte sau de vară), ar fi bine să investești într-o pereche de ochelari de protecție pentru condus. Este în interesul tău, precum și al celorlalți șoferi și pietoni, iar în acest articol discutăm despre efectul polarizant al lentilelor de la ochelarii de condus.

În primul rând, la ce servesc ochelarii pentru condus?

Care e scopul principal al ochelarilor de condus? Ei bine, ideea principală din spatele acestui produs este să-ți protejeze ochii de lumina puternică emisă de soare sau de farurile altor mașini. Evident, asta îți face bine deoarece stresează mai puțin ochii și încurajează sănătatea oculară.

Însă degenerarea ochilor nu este singurul efect negativ al luminii puternice. Ea poate să te dezechilibreze temporar, să te facă să vezi pete sau să-ți pierzi concentrarea, moment în care poți produce un accident auto grav și chiar fatal.

Cât ești la volan, nu ar trebui să existe nici măcar o secundă în care nu vezi cum trebuie drumul. Ei bine, asta își propun ochelarii de protecție, sau ochelarii antireflex, cum se mai numesc ei.

Alte beneficii ale acestor ochelari de condus sunt că te ajută să focalizezi pe obiectele aflate la depărtare și accentuează subtil contrastele, pentru o priveliște mai clară.

Ce sunt ochelarii de protecție?


Ce este efectul polarizant?

Ochelarii de soare cu efect polarizant sunt folosiți, în mod tradițional, de oamenii care petrec mult timp în preajma apei, deoarece după cum știm, lumina soarelui se reflectă puternic pe apă.

Dar adevărul e că oricine este deranjat de reflexia luminii poate să se bucure de efectul polarizant al lentilelor de protecție, inclusiv șoferii.

Ca să înțelegem efectul polarizant, trebuie mai întâi să înțelegem cum călătorește lumina în aer. Lumina soarelui se împrăștie, în mod normal, într-o mie de direcții. Însă atunci când atinge o suprafață dreaptă, cum ar fi apa, parbrizul, asfaltul, etc., ea se unește într-o singură rază care călătorește într-un drum drept.

Asta explică sentimentul de orbire pe care ni-l dă reflexia puternică.

Ochelarii de protecție cu efect polarizant exact asta încearcă să oprească. O pereche de lentile antireflex conțin un filtru special care blochează pătrunderea acestei raze de lumină și îți permit să vezi clar, fără a fi distras de reflexia luminii.

Ochelarii de condus cu efect polarizant îți permit să privești o sursă de lumină puternică fără să te lovești de acest efect neplăcut și fără să vezi steluțe sau să te simți orbit temporar. Când conduci, acest tip de lentile îți permite să îți revi mai repede de la întâlnirea unor faruri puternice, sau dacă ești pe drum în mijlocul zilei, când arde soarele mai tare.


După cum se vede, există destule ocazii în care ai putea să beneficiezi de efectul polarizant al acestor lentile. De aceea, s-ar putea să vrei să faci o vizită la oftalmolog și să-ți iei niște ochelari speciali pentru condus.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.