Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Există ochelari speciali pentru condus?

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Din moment ce există atâtea tipuri de ochelari de specialitate, cum ar fi ochelari de soare, ochelari pentru calculator și ochelari pentru citit, e normal să ne întrebăm dacă se pot cumpăra niște ochelari speciali pentru condus. 

La urma urmei, un studiu american a arătat că oamenii petrec, în medie, cam o oră în fiecare zi la volan. Așa că de ce nu?

De ce ar trebui să ne protejeze niște ochelari cu lentile speciale pentru condus?

Ei bine, asta depinde de momentul în care conduci. Dacă ești mai mult un șofer pe timp de zi, atunci te-ar putea interesa niște lentile speciale care să-ți protejeze ochii de razele puternice ale soarelui, atât pentru a-ți menține starea de sănătate, dar și pentru sporirea siguranței în trafic.

Dacă preferi condusul pe timp de noapte, vei căuta niște ochelari pentru condus care te protejează de luminile puternice ale farurilor ce vin din contrasens, din nou atât pentru propria sănătate, cât și pentru siguranța ta și a celorlalți șoferi în trafic.

Ce ar trebuie să aibă niște ochelari pentru condus ziua?

Într-o zi cu soare, se recomandă ochelari cu efect polarizant și lentile fotocromatice. Acești ochelari cu lentile speciale pentru condus sunt adaptați la receptarea luminii din spatele parbrizului (care deja are niște filtre UV) și vă permit să conduceți în condiții de siguranță chiar și când soarele e puternic.

Pentru condus, se recomandă niște lentile cu filtru de protecție moderat (maxim tip 2, adică nu va avea niște lentile foarte întunecate), și cu niște brațe destul de subțiri la ochelari, pentru a nu vă obtura vederea laterală. 

Acești ochelari sunt potriviți pentru cei ce vor protecție împotriva razelor solare dar fără să poarte ochelari de soare întunecați. Aceștia pot deveni obositori. iar unii dintre ei pot chiar să deformeze culorile din jur. Însă ochelarii Muunel sunt în același timp transparenți dar și cu protecție UV. 

Ce sunt ochelarii de protecție?


Ce ar trebui să aibă niște ochelari pentru condus de noapte?

Evident ca nu poți purta ochelari de soare noaptea. Deci pentru niște ochelari de condus profesionali pentru noapte, sunt preferabile niște lentile incolore, cu efect polarizant, pentru a elimina reflexia farurilor din sens opus și a iluminării stradale. Astfel de ochelari sunt creați special pentru a îmbunătăți contrastul și pentru a vă permite să citiți mai ușor indicatoarele în condiții de siguranță. 

Dezavantajul lentilelor polarizante este că pot să distorsioneze imaginea, iar dacă mașina ta are un proiector digital pe parbriz, nu vei vedea bine informațiile de acolo cu acești ochelari.  

Alternativ, puteți opta pentru niște ochelari cu lentile speciale pentru condus, deoarece acestea au ca scop neutralizarea luminii albastre emise de faruri și lumini puternice, care vă poate afecta sănătatea oculară și poate duce la un efect temporar de orbire. De asemenea, niște ochelari pentru condus vor avea niște lentile mai puțin întunecate decât cei pentru condusul pe timp de zi, în vederea siguranței.  Ochelarii Muunel sunt complet transparenți și oferă o protecție ridicată atât împotriva razelor solare pe timp de zi, cat și a reflexiei pe timp de noapte. Ei sunt potriviți nu doar la condus, dar și pentru când petreci timp în fața telefonului sau a calculatorului.

Cum alegem ochelarii pentru condus?

Dacă vrei să ai parte de niște ochelari de condus profesionali, cumpără doar de la un comercializant acreditat și asigură-te că ochelarii achiziționați respectă toate măsurile legale de siguranță în trafic. 

În cazul lentilelor pentru condus, e recomandat să ne concentrăm atenția către siguranță, și nu către cât de chic sunt noii ochelari.

Porți ochelari cu lentile speciale pentru condus? Cu ce se diferențiază de ochelarii „obișnuiți” de soare? Ce beneficii ai observat de când îi porți?

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.