Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Cum Să Eviți Aburirea Ochelarilor Când Porți Mască

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Te întrebi cum să îți împiedici ochelarii să se abureasca când masca este obligatoriu de purtat? Nu mai căuta. Dacă am învățat un lucru de-a lungul pandemiei COVID-19, este importanța purtării unei măști. Nenumărate studii au arătat în ultimele luni, că purtarea unei bariere de protecție peste nas și gură – indiferent dacă este vorba de o mască chirurgicală standard sau cu o masca profesionala N95 – poate reduce semnificativ șansele de a prinde și a transmite boala.

Dar, deși măștile pot salva viața, ele pot fi inconfortabile, schimbându-ti adesea modul de respirație și aburind ochelarii atunci când respirația scapă prin partea superioară a măștii. Printre persoanele care aleg să nu poarte o mască pentru a preveni răspândirea COVID-19, mulți citează disconfortul ca fiind un motiv cheie pentru care nu acceptă.

Sfaturi de top pentru a opri ochelarii să se abureasca

Experții noștri au împărtășit mai jos sfaturile lor de top pentru ochelarii fără ceață. Iti recomandăm să încerci aceste sfaturi înainte de a ieși din casă pentru a te asigura că masca este sigură si conform cu situația data.

1. Asigură-te că masca ți se potrivește perfect

O mască bine fixată este primul lucru pe care trebuie să-l verifici. Acest lucru nu numai că te ajută să te menții protejat împotriva oricăror particule din aer, dar, de asemenea, împiedică prea multă respirație să scape și să iti aburească lentilele. Pentru a se potrivi cel mai bine, masca trebuie să fie strânsă pe nas și pe obraji și nu ar trebui să existe nicio slăbiciune sau goluri pentru ca aerul să scape.

Ce sunt ochelarii de protecție?


2. Fixează masca în jurul nasului

Asigurarea măștii în jurul nasului este un alt mod de a limita cantitatea de respirație care scapă în sus. Dacă acest lucru nu funcționează sau masca ta nu poate fi trasă foarte sus, încearcă să utilizezi o bucată mică de bandă chirurgicală pentru a fixa masca pe puntea nasului. Acest lucru ajută la formarea unui sigiliu pentru a împiedica respirația ta să scape în sus.

3. Crezi că masca ta este prea mare?

Dacă masca nu se potrivește bine, poți încerca să o reglezi singur.

4. Oprește-ți ochelarii să nu îți alunece pe nas

Ochelarii care îți alunecă în mod constant pe nas pot fi un chin, așa că de ce să nu încerci să înfășori șirul măștii în jurul laturilor ochelarilor, mai degrabă decât pe ​​ureche. Acest lucru te poate ajuta să iti asigurați ochelarii și masca mai sigure.

5. Respiră în jos în mască

În loc să iti lasi masca în jos și să încerci să o reglezi, ai putea descoperi că schimbarea respirației te ajută la fel de bine. Pentru a împiedica ochelarii să se aburească în sus, încearcă să împingi aerul în jos când expiri. S-ar putea să dureze puțin să te obișnuiești, dar odată ce ai prins-o, este o soluție destul de simplă.

6. Curăță-ți lentilele

S-ar putea ca obiectivele să fie predispuse la aburire dacă a trecut ceva timp de când au avut o curățare bună.

7. Regleaza-ți ochelarii

 Poate părea puțin contraintuitiv, dar împingându-ți ușor ochelarii în jos pe nas, vei crea mai mult spațiu între lentile și ochi, permițând mai multă circulație a aerului și împiedicând respirația să îți încețoșează vederea.

8. Treci la lentile de contact

Dacă niciunul dintre sfaturile de mai sus nu iti este util, ar putea fi util să treci la lentile de contact pentru moment. Acest lucru elimină orice îngrijorare cu privire la faptul că vederea ta ar putea fi afectată de lentilele aburitoare.

Da, a purta o mască poate fi inconfortabil sau frustrant, mai ales dacă nu ești obișnuit. Oamenii care poartă ochelari, cei nerăbdători să poată respira corect sau care poartă măști pentru perioade lungi de timp se confruntă cu provocări deosebite.

Acoperirile pentru față sunt recomandate pentru utilizare pe o bază largă. În funcție de locul în care locuiești, ar putea fi obligatoriu să porți mască, astfel încât aceasta a devenit o parte esențială a vieții de zi cu zi.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.