Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Ghid pentru ochelarii de soare polarizați

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Atunci când alegem noii ochelari de soare, e foarte important să avem în vedere efectele pe care le au asupra mediului înconjurător. Nu e destul să cumpărăm niște ochelari de soare în funcție de modelul drăguț de pe rame, sau în funcție de ce am citit online despre ei. Trebuie să ne facem temele în materie de ochelari de soare, iar în acest articol, vom discuta despre efectul polarizant și de ce ar trebui să-l cauți în noii tăi ochelari de soare.

În primul și-n primul rând, ce înseamnă ochelari polarizați?

Nu putem vorbi despre acest efect dacă nu îl explicăm mai întâi. Lentila polarizată are pe interiorul său o folie subțire cu efect polarizant, efect descoperit de americanul Edward Herbert Land, un om de știință care a descoperit acest efect atunci când dezvolta o cameră foto, anume faimoasa cameră Polaroid.

Ochelari polarizați- ce înseamnă, mai exact?

Vezi tu, lumina soarelui se răsfrânge în mai multe direcții diferite, lucru care duce la apariția razelor de lumină verticale și orizontale. Razele verticale sunt considerate utile și deloc periculoase, însă cele orizontale pot avea un efect de orbire temporară care, bineîneles, îți va afecta sănătatea oculară, și te poate pune chiar în pericol, în funcție de unde te afli atunci când acest efect se produce. 

Ochelarii polarizați blochează aceste raze de la a ajunge la ochi și îți permit să-ți desfășori activitățile de zi cu zi într-un ritm sănătos și sigur.

Sunt ochelarii polarizați mai buni decât ochelarii de soare simpli? 

Ei bine, am văzut puțin ce înseamnă ochelari polarizați și cum funcționează aceștia (ca un scut pentru ochii tăi, împotriva razelor de soare periculoase). Însă, de ce i-am alege pe ei și nu niște ochelari obișnuiți? La urma urmei, și ochelarii de soare blochează razele solare și reduc strălucirea acestuia, menajându-ți ochii și sporindu-ți siguranța.

Așa că, ochelari polarizați – ce înseamnă când îi porți la volan? 

Unul din locurile în care ne este recomandat să purtăm ochelari cu efect polarizant este când ne aflăm la volan, deoarece aceștia reduc  reflexiile luminii și elimină riscul de orbire temporară atât din cauza soarelui puternic, dar și din cauza farurilor ce se reflectă din sens opus. Astfel, ochelarii polarizați ne protejează atât pe noi, cât și pe ceilalți oameni aflați în trafic în jurul nostru, reducând riscul de accident.

Totodată, aceștia sunt considerați mai utili decât ochelarii pentru condus cu lentile colorate, deoarece niște ochelari polarizați nu au lentile colorate care să ne afecteze percepția culorilor.

Ce sunt ochelarii de protecție?


Dar în alte circumstanțe, tot ochelarii polarizați câștigă?

Așa s-ar părea, deoarece aceștia au o capacitate mult mai ridicată de a reduce strălucirea soarelui, care ne deranjează ochii și poate provoca un dezechilibru, amețeală sau alte astfel de probleme când suntem afară. 

De asemenea, ochelarii cu efect polarizant au capacitatea de a bloca razele ultraviolete ale soarelui, care sunt, după cum bine știm, dăunătoare și pot creea probleme serioase de vedere.

Deci, se poate spune că înțelegem cum funcționează lentila polarizată, ce înseamnă ochelari polarizați și de ce aceștia sunt mai buni decât simplii ochelari de soare. Iar asta ne aduce la punctul următor al acestui ghid. Acum că am văzut de ce ar trebui să avem niște ochelari polarizați, cum îi alegem?

Cum alegem ochelarii polarizați?

Există foarte multe păreri despre ochelarii Polaroid, unele dintre ele bune, altele mai puțin. Această abundență de păreri despre ochelarii Polaroid a apărut datorită faptului că este unul din cele mai cunoscute brand-uri de ochelari cu lentila polarizată din lume, fiind, după cum am văzut, și numele ce s-a aflat la inima descoperirii efectului polarizant.

Deci, ce păreri despre ochelarii Polaroid ar trebui să ascultăm?

Ei bine, există niște păreri despre ochelarii Polaroid destul de răspândite care spun că acesta este singurul brand care produce ochelari polarizați (probabil datorită legăturii dintre brand-ul respectiv și efect în sine), însă aceste păreri despre ochelarii Polaroid sunt greșite. De fapt, Polaroid este unul din mai multe brand-uri respectabile care produc astfel de lentile, însă nici pe departe unicul în lume

Păreri despre ochelarii Polaroid – își merită, oare, prețul?

Trebuie, în schimb, să dăm crezare acelor păreri despre ochelarii Polaroid care spun că aceștia sunt unii din cei mai buni și cei mai versatili ochelari polarizați din lume. Marca Polaroid s-a remarcat mereu prin faptul că produce multe modele diferite, lucru care îi permite să atragă un public destul de larg, de la cei ce preferă ochelari cu rame de metal, la cei care-și doresc niște ochelari rotunzi. 

Așa că deși ochelarii Polaroid nu sunt singurii ochelari polarizați de pe piață, ei sunt foarte reușiți și plăcuți chiar și atunci când îi purtăm pe termen îndelungat. De aceea, ne vom și concentra pe această marcă în acest articol.

Păreri despre ochelarii Polaroid – își merită, oare, prețul?

Ochelarii Polaroid sunt în general considerați destul de scumpi, mai ales atunci când putem găsi ochelari de soare și cu 20 lei. Însă dacă e să ne uităm puțin la ce păreri despre ochelarii Polaroid au chiar clienții brand-ului, vom vedea că nu e o alegere chiar atât de simplă. 

Da, ochelarii Polaroid sunt o investiție mai mare decât niște simpli ochelari de soare achiziționați la tarabă, însă ce câștigăm în urma unei astfel de achiziții?

Ei sunt polarizați. După cum spuneam, omul de știință care a descoperit efectul polarizant se află și în spatele acestui mare brand, astfel că ochelarii Polaroid sunt printre cei mai apreciați ochelari polarizați din lume. Aceștia oferă un nivel ridicat de protecție împotriva reflxiilor dăunătoare și ne ajută să vedem clar într-o zi însorită. Protecția oferită de ochelarii Polaroid este apreciată peste tot în lume, lucru care ne face să credem că acesta este un brand în care chiar ne putem încrede să aibă grijă de ochii noștri.

Ei au lentile gradient. Lentilele în degrade sunt printre cele mai bune tipuri de lentilă pentru ochelarii de condus. Astfel că ochelarii de soare Polaroid (cel puțin unii dintre ei), ne permit să conducem în condiții de siguranță, protejându-ne ochii de reflexiile luminii, și prevenind riscul accidentelor rutiere. În același timpul, efectul gradient ne permite să citim cu ușurință indicele de pe bordul mașinii, o problemă destul de des întâlnită la alte tipuri de ochelari de condus. 

 Ochelarii Polaroid sunt recomandați și pentru activitățile sportive în aer liber. Mai există un loc în care trebuie să fim protejați de reflexiile puternice ale luminii, altul decât la volan, iar acesta este în cadrul evenimentelor sportive. Sporturi cum ar fi ski-ul sau sporturile de apă pot fi periculoase pentru ochii noștri, deoarece zăpada, apa, precum și nisipul reflectă puternic lumina soarelui și iarăși riscă să ne orbească. Acest efect temporar ne poate pune în pericol, atât pe noi, cât și pe ceilalți participanți la sportul respectiv.

Concluzie: Păreri despre ochelarii Polaroid și nu numai 

Am vorbit în acest articol despre ce păreri despre ochelarii Polaroid sunt greșite. Am vorbit și despre ce păreri despre ochelarii Polaroid merită ascultate, și nu în ultimul rând ne-am exprimat propriile păreri despre aceștia. .

Ei sunt niște ochelari eficienți cu efect polarizant care ne apără ochii cum trebuie și merită costul destul de ridicat. Dacă ochelarii Polaroid nu vă fac cu ochiul, mai există numeroase alte brand-uri de succes , cum ar fi Ray Ban, care oferă ochelari polarizați de calitate. 

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.