Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Îngrijirea Adecvată a Ochelarilor de Vedere

curatare-ochelari-de-vedere curatare-ochelari-de-vedere

Urmați aceste sfaturi pentru a vă curăța lentilele de ochelari și rame, fără riscul de a zgâria lentilele sau de a provoca alte daune. Aceste sfaturi de curățare vă vor ajuta să vă păstrați atat ochelarii de soare, ochelari de protectie calculator cat și ochelarii de vedere în formă excelentă.

Spălați-vă și uscați-vă bine mâinile

Asigurați-vă că mâinile sunt fără murdărie, loțiuni și orice altceva care ar putea fi transferat pe lentile. Fără scame, pentru a vă curăța mâinile.

Clătiți-vă ochelarii

Care vă pot ajuta să evitați zgârierea lentilelor atunci când le curățați. Evitați apa fierbinte, care poate deteriora unele straturi ale lentilelor de ochelari.

Lichid de spălat vase pe lentilă

Majoritatea lichidelor de spălat vase sunt foarte concentrate, deci folosiți doar o cantitate mică. Sau, în schimb, aplicați o picătură sau două pe vârful degetelor.

Frecați ușor lentilele

Curățați zona în care marginea lentilelor se întâlnește cu rama – aici se acumulează frecvent praf, grasimi și resturi de piele.

Clătiți bine ambele părți ale lentilelor și rama

Dacă nu eliminați toate urmele de săpun, veți provoca murdărirea lentilelor atunci când le veți usca.

Uscați ochelarii

Inspectați cu atenție lentilele pentru a vă asigura că sunt curate.

Uscați cu atenție lentilele și rama cu un prosop curat, fără scame

Un prosop de bumbac pe care îl folosiți pentru a curăța sticlăria fină este o alegere bună. Asigurați-vă că prosopul este perfect curat.Murdăria sau resturile prinse în fibrele unui prosop vă pot zgâria lentilele; iar uleiul de gătit, pielea moartă sau loțiunea din prosop le vor murdări.

Inspectați din nou lentilele

îndepărtați-le cu o cârpă curată din microfibră – aceste cârpe fără scame sunt disponibile în majoritatea magazinelor de optică.
Atunci când nu aveți la dispoziție consumabilele de mai sus, încercați șervețele de curățare pentru lentile de unică folosință, ambalate individual, preumezite.

Ce NU trebuie să folosiți pentru a vă curăța ochelarii.

NU vă folosiți o bucată din cămașă, bluză sau tricou sau altă cârpă pentru a vă curăța ochelarii, mai ales când lentilele sunt uscate. Acest lucru vă poate zgâria lentilele.

NU folosiți produse de curățat geamuri sau suprafețe pentru curățarea ochelarilor. Aceste produse au ingrediente care pot deteriora lentilele și straturile pentru ochelari de vedere, precum stratul antireflexie.

NU folosiți prosoape de hârtie, șervețele,sau hârtie igienică pentru a vă curăța lentilele. Acestea vă pot zgâria sau murdări lentilele sau le pot lăsa pline de scame.

NU încercați să „eliminați” o zgârietură în lentile. Acest lucru nu face decât să înrăutățească situația.

Dacă apa de la robinet nu este disponibilă pentru a clăti lentilele înainte de a le curăța, utilizați un  spray de curățat pentru ochelari pentru a îndepărta praful și alte resturi înainte de a șterge lentilele uscate.

Există de asemeni și ochelari speciali cu lentile hidrofobe. Asta înseamnă că ele resping apa, ceea ce îi face foarte utili pe timp de ploaie sau atunci când faceți sport și transpirați. Aceste lentile resping de asemeni și praful și se murdăresc mai greu. Ochelarii Muunel au astfel de lentile, și va invităm să vizualizați oferta noastră. 

Când să vă curățați ochelarii profesional

Dacă obiectivele dvs. sunt în formă bună, dar tampoanele pentru nas sau alte componente ale cadrului au devenit imposibil de păstrat curate, consultați medicul de ochi sau persoana care v-a vândut ochelarii.

Uneori, ochelarii pot fi curățați mai amănunțit cu un dispozitiv de curățare cu ultrasunete, iar tampoanele pentru îngălbenirea nasului pot fi înlocuite cu altele noi. Dar nu încercați aceste remedieri acasă – consultați un profesionist.

Folosiți o cutie de depozitare

Lentilele pentru ochelari se pot zgâria cu ușurință dacă nu reușiți să le păstrați undeva în siguranță. Aceasta include și când le scoateți de pe ochi înainte de culcare.

Păstrați întotdeauna ochelarii de vedere într-o cutie de depozitare curată și nu-i așezați NICIODATĂ pe o masă sau un blat cu lentilele orientate în jos.

Dacă nu aveți la îndemână o carcasă pentru ochelari, așezați-vă ochelarii cu capul în jos cu tâmplele deschise – undeva în siguranță.

Ochelarii nu durează pentru totdeauna

Toate lentilele de ochelari vor primi câteva zgârieturi de-a lungul timpului de la utilizarea normală și expunerea la mediul înconjurător – și de la căderea sau deplasarea ocazională. De aceea, este bine să investești în niște ochelari de calitate. De exemplu, ochelarii noștri au un strat special de protecție împotriva zgârieturilor, ceea ce îi face să reziste mai mulți ani. Vă invităm să vizionați oferta noastră de rame și de ochelari

Urmarea sfaturilor de mai sus este cea mai bună modalitate de a vă păstra ochelarii curați și fără zgârieturi cât mai mult timp posibil.

Cauți rame ochelari ?

Alege din oferta Muunel

×

Selectați locația dvs.