Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Lentile de calitate sau rame de calitate? Tu ce alegi?

Rame-Ochelari-de-Vedere-Ce-Te-Intineresc-d-scaled 1 Rame-Ochelari-de-Vedere-Ce-Te-Intineresc-d-scaled 1

Ochelarii de vedere sunt o parte minunată din viața noastră de zi cu zi. Ei ne ajută să vedem cum trebuie panouri, să citim, să ne uităm la televizor, practic să îndeplinim toate acele lucruri pe care, dintr-o cauză sau alta, nu mai suntem în stare să le facem altfel. 

De aceea, alegerea ochelarilor nu ar trebui să fie o joacă, și așa că te întreb din nou – lentile de calitate sau rame de calitate? Dar de ce nu amândouă?

În acest articol, ne vom uita împreună la mai multe modele de ochelari de vedere și îți vom arăta tot ce trebuie să știi atunci când alegi noua pereche de ochelari, astfel ca tu să te poți bucura de cea mai bună experiență posibilă!

Ochelari de culoare albastră sau verde

Ramele de culoare albastră sau verde fac cei mai buni ochelari de vedere pentru părul gri. Deci, dacă părul tău devine gri, nu mai fi jenată de asta.Este timpul să-l etalezi cu ochelari de vedere nuanțați reci, cu culoarea albastră sau verde pe rame și tâmplele care completează culoarea gri. Indiferent dacă ești bărbat sau femeie, culoarea albastră/verde  este potrivită pentru tine. Mai mult, merg bine cu multe ținute și pot fi găsite și în orice stil de rame.

rame ochelari vedere femei

Din ce materiale se fac lentilele pentru ochelari?

Lentilele de ochelari se pot realiza din numeroase materiale, iar cel ales de tine va depinde foarte mult de stilul de viață personal.

Sticlă

În primul rând, sticla este un material de durată, rezistent la zgârieturi. Ea este îndeosebi recomandată pentru ochelarii cu lentile bifocale sau progresive , deoarece ea le permite celor două (sau mai multe) zone ale lentilei să se îmbine în așa fel încât să nu formeze o muchie perceptibilă care ar putea perturba câmpul vizual.
Bineînțeles, lentilele din sticlă au și câteva dezavantaje, cel mai mare fiind greutatea sporită. Evident, sticla este un material mai greoi decât plasticul, lucru care poate obosi purtătorul mai ales dacâ acesta este nevoit să poarte ochelarii pe o perioadă îndelungată.
Un al doilea dezavantaj al ochelarilor de vedere cu lentile din sticlă este că sunt mult mai fragili și trebuie avută mare grijă cu aceștia. Sticla se poate sparge mult mai ușor, și cu cât mai subțiri sunt lentilele, cu atât mai fragile devin. De aceea, lentilele din sticlă nu prea se mai folosesc în ziua de azi.

Plastic

Marele avantaj al lentilelor din plastic este că nu au nici pe departe greutatea celor de sticlă. Materialul ușor face ca acest tip de ochelari să fie ușor de purtat chiar și pe perioade mai lungi. De asemenea, riscul de a-i distruge, în caz că îți scapă din mână, este de 100 de ori mai mic față de sticlă. Din acest motiv, lentilele din plastic sunt recomandate persoanelor cu un stil de viață activ, cât și „neîndemânaticilor”.
Lentilele din plastic moderne precum cele de la Muunel au straturi speciale anti-zgârieturi si anti-aburire. Asta le face cea mai bună opțiune pentru majoritatea oamenilor. De asemenea, ele au un strat de protecție anti raze UV, un strat pentru lumina albastră dăunătoare, un altul anti-reflexii și unul hidrofob și oleofob. Pentru extra protecție la lumina albastră, chiar și materialul din care sunt făcute lentilele are proprietăți de respingere a razelor dăunătoare.

Policarbonat

Lentilele din policarbonat au o istorie interesantă în spate. Undeva prin anii 70, policarbonatul a început a fi utilizat pentru realizarea căștilor piloților de curse și a parbrizului unei nave spațiale. Un deceniu mai târziu, acesta a apărut și în domeniul ochelarilor de vedere, deoarece foarte multă lume dorea niște lentile rezistente la impact. Astăzi, lentilele din policarbonat sunt la mare căutare fix din acest motiv – au o rezistență sporită la mișcări bruște, căderi, etc. Ochelarii din policarbonat sunt astăzi utilizați pentru copii, atleți, dar nu numai, ei au devenit populari și în rândul lumii „obișnuite”, ca să spunem așa.
Un alt avantaj major al policarbonatului este că e un material mai ușor decât sticla, lucru care ne permite să purtăm ochelarii ore la rând fără să obosim. De aceea, el este adesea folosit pentru cei ce trebuie să poarte ochelari toată ziua.
Însă poate cel mai interesant aspect al lentilelor din policarobnat este că ele reușesc să blocheze razele dăunătoare UV în proporție de 100%, protejându-ți astfel ochiul și sănătatea chiar și-n zilele cele mai însorite.

Care sunt tipurile de rame pentru ochelari?

Care sunt tipurile de rame pentru ochelari?

Ramele cu cadru întreg
Ramele de ochelari cu cadru întreg sunt, să spunem, cele clasice, cele cu care ne-am obișnuit de-a lungul anilor.

Ramele întregi sunt de-asemenea și cele mai rezistente, deoarece rama fixă poate ține și lentila mai bine în poziție. Ele au și o putere de susținere sporită, care le permite să se adapteze oricărui material de lentilă.

Ramele cu jumătate de cadru (sau ramele cu prindere pe fir)
La aceste rame, cadrul este vizibil doar în partea de sus. Ele sunt recomandate, îndeosebi, persoanelor ce necesită dioptrii mai mari (lucru care duce, implicit, și la lentile mai groase). Pentru a masca grosimea lentilelor.

Ramele cu jumătate de cadru sunt, evident, mai ușoare și oferă o vizibilitate mai bună. Marele dezavantaj, însă, este mai puțin sigură și există riscul ca lentila să se miște, distorsionând astfel vederea.

Ramele fără cadru (prinse pe șuruburi sau capse)
Desigur că dacă există ochelari cu jumătate de ramă, există și ochelari fără ramă, cum ar veni. Acestea fac pasul următor, eliberând în întregime câmpul vizual al purtătorului și fiind extrem de ușor de purtat. Ele sunt adesea recomandate persoanelor care sunt nevoite să poarte ochelari toată ziua, în fiecare zi.

Un alt avantaj al ochelarilor fără cadru este că aspectul transparent și minimalist scoate în evidență trăsăturile purtătorului.

În același timp, acest tip de ochelari este extrem de fragil, din cauza lipsei ramei protectoare. O altă problemă este prinderea direct pe lentilă a capselor sau șuruburilor slăbește, la rândul său, lentila.

La ce trebuie să fim atenți când alegem ramele de ochelari?

Fie că ne trebuie niște ochelari pentru citit, ochelari de desen, sau ochelari pentru distanțele mai mari, trebuie întotdeauna să luăm în considerare următoarele aspecte:Puntea nazală; Lungimea brațelor; Lățimea brațelor; Înălțimea lentilei; Lungimea lentilei.
Din fericire, atât doctorul cât și specialistul care se va ocupa de realizarea ochelarilor îți va putea da indicații legate de aceste aspecte.

Din ce materiale se fac ramele de ochelari?

Ca la lentile, trebuie să luăm în considerare și materialul din care sunt realizate ramele ochelarilor, fiecare având beneficiile și dezavantajele sale. 

  • Ramele din plastic
  • Ramele din metal
  • Ramele din lemn

Află mai multe detalii despre ramele de ochelari în acest articol

Cum alegem ochelarii în funcție de forma feței?

Dacă vrei să ai niște ochelari care să-ți pună în evidență trăsăturile și să nu creeze un contrast neplăcut cu fața ta, atunci citește acest articol în care am vorbit despre cum să alegi ochelarii potriviti pentru chipul tău și personalitatea ta.

Ochelari de vedere vs. lentile de contact

Am ajuns, în final, și la ultimul punct al ghidului de cumpărare – alegem lentile de contact sau ochelari de vedere? 

Ei bine, asta depinde de tine, din moment ce fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale.

Câmpul vizual

 la această categorie, câștigă clar lentilele de contact, deoarece ele nu obturează deloc vederea (nici în față, nici periferică), însă ochelarii da.

Ușurința de manevrare

deși și lentilele devin ușor de manevrat după ce te obișnuiești cu ele, ochelarii de vedere câștigă aici, deoarece nu e nevoie să îți atingi deloc ochii, să-i lași în soluție de curășate. Ș.a.m.d..

Aburi și frig

după cum știe orice purtător de ochelari, sezonul rece este îngrozitor deoarece mai tot timpul, ai ochelarii aburiți. Cu lentilele de contact, nu ai această problemă, însă nici cu ochelarii de la Muunel ce au un strat special anti-aburire special anti-aburire.

Riscul de iritații

în același timp, cu lentilele de contact, există întotdeauna riscul de iritație (deși este mic). La ochelari, nu avem această problemă.

Trăsăturile faciale

chiar și cei mai bine aleși ochelari vor obtura puțin trăsăturile feței. Cu lentilele de contact, nu ai această problemă.

Data de expirare

în schimb, lentilele de contact au o durabilitate limitată și expiră, în timp ce ochelarii nu.

Lentilele necesită mai multă muncă și implicare, și pot fi de multe ori impractice și incomode. Nu degeaba majoritatea oamenilor aleg sa poarte ochelari. 

Ei bine, ți-am arătat cum să alegi materialul potrivit pentru lentilele de la ochelari, care ochelari pentru o față rotundă sunt cei mai potriviți, și așa mai departe. Sperăm că ai văzut că nu trebuie să alegi între lentile de calitate și rame de calitate și că le poți avea pe amândouă dacă alegi să comanzi ochelari de vedere sau de protecție de la Muunel

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.