Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Ghid Despre Lentilele Pentru Lumina Albastră

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Ei bine, stai fără grijă, deoarece în acest articol, vorbim despre ce înseamnă lumina albastră, de ce nu e bună pentru tine și cum te pot apăra lentilele speciale.
Ai auzit cu siguranță că lumina albastră este un pericol pentru sănătatea ta. Acum întrebarea e – cum? Ce anume face această lumină de ne afectează atât de rău și cum putem combate efectele sale?

Cum funcționează lumina albastră?

Precum soarele, ecranul digital emite o varietate de raze de lumină, de toate culorile și nuanțele, iar tu formezi imagini în mintea ta cu ajutorul acestor raze. Și în funcție de lungimea de undă, raza de lumină e mai mult sau mai puțin puternică.

Exemplu: Lumina portocalie are o lungime de undă destul de ridicată (până la 700 de nanometri), ceea ce înseamnă că nu ne afectează ochii prea tare, deoarece e relativ slabă. Pe de altă parte, lumina albastră are o lungime mult mai scurtă (în jur de 400-500 de nanometri), ceea ce o face să fie mult mai intensă.

Scopul luminii albastre emise de soare este să ne trezească și să inhibe producția de melatonină în creier, însă cu cât ne expunem mai mult la ea, cu atât punem în pericol ritmul circadian și ajungem să dăm în insomnie.

Ochelari de protecție pentru calculator – cum funcționează?

Pentru a te feri de efectele nocive ale luminii albastre, e indicat să porți ochelari de protecție dacă petreci mult timp în fața ecranelor dar și lângă diverse surse de iluminare artificială . Aceștia conțin niște lentile speciale care blochează parțial pătrunderea luminii albastre (un nivel de protecție între 30% și 90% este considerat ideal).  Spre deosebire de alte lentile de pe piață, lentilele noastre oferă o protecție de 100% împotriva celor mai dăunătoare raze din spectrul de lumină albastră. 

Aceștia te ajută și să vezi mai clar (cel puțin la distanțe scurte), lucru care îți permite să-ți odihnești mai bine ochii. Dacă nu trebuie să te concentrezi la fel de mult pe cuvintele de pe ecran, poți să relaxezi ochii mai mult, astfel că după o zi de purtat ochelari lumină albastră pentru calculator, ochii tăi sunt mai odihniți decât dacă nu i-ai fi purtat și ai fi privit direct ecranul.

 Ce fac ochelarii de protecție împotriva luminii albastre

Ce culoare au ochelarii împotriva luminii albastre?

Ochelarii de protecție pentru calculator pot avea mai multe culori, de la lentile transparente, la ochelari portocalii. Problema cu lentilele portocalii este că distorsionează culorile și viziunea. Însă lentilele Muunel sunt perfect transparente și incolore, si oferă in acelasi timp protectie completă împotriva luminii albastre. 

Ce altceva poți face pentru a te proteja de lumina albastră?

Îți recomandăm să investești într-o pereche de ochelari pentru calculator de calitate și să-i porți când stai la calculator. De asemenea, ar fi indicat să faci pauze (fie la 20 de minute, sau măcar din oră în oră) și să-ți concentrezi privirea pe altceva. Lacrimile artificiale, de asemenea, pot să ajute dacă suferi de ochi uscați și obosiți.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.