Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Lentile Inovative de Ochelari: Care Sunt Cele Mai Potrivite?

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Porți ochelari? Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să porți ochelari? Ei bine, în acest articol, explorăm mai multe tipuri de lentile de ochelari și care ar putea fi cea mai potrivită pentru tine. Avem lentile pentru toată lumea, nu doar pentru cei cu probleme la ochi, așa că hai, citește mai departe.

Ochelari de vedere

Evident, pe primul loc avem lentilele speciale pentru vedere. Acestea sunt cel mai obișnuit tip de ochelari și îi vizează pe cei care au dificultăți cu vederea, fie că e vorba de vedere la distanță sau aproape, astigmatism, miopie, sau ce o mai fi.

Ochelarii aceștia trebuie prescriși de un doctor oftalmolog acreditat, nu îi poți cumpăra tu de capul tău, deoarece riști să cumperi niște ochelari cu niște lentile nepotrivite pentru ochii tăi, iar astfel, îți poți distruge ochii și mai rău.

Chiar dacă găsești ochelari de vedere sau de citit la magazin (cum mai există prin supermarket-uri), nu e indicat să-i cumperi, deoarece îți pot dăuna și mai tare.

Ochelari de condus

Ochelarii de condus pot fi adăugați sau combinați într-un fel cu ochelarii de vedere, în cazul în care porți așa ceva, însă ei pot fi cumpărați și separat, chiar dacă nu ai nicio problemă de vedere. Ochelarii de condus au de obicei efect polarizant, adică te ajută să faci față mai bine reflexiei luminii (cum ar fi a farurilor sau a soarelui), și să nu te lași orbit de aceste lumini puternice.

Ochelarii de condus oferă și oarece protecție împotriva luminii albastre emise de soare și chiar te ajută să te concentrezi și să focalizezi mai bine unele culori și contraste de pe drum. Ochelarii de condus sunt de obicei creați pentru a acoperi distanțe mai mari și te ajută să vezi în depărtare.

 Ce fac ochelarii de protecție împotriva luminii albastre

Ochelari de protecție pentru calculator

ochelari de protectie calculator au multe efecte asemănătoare cu ochelarii de condus. Spre exemplu, aceștia blochează parțial lumina albastră emisă de calculator sau alt ecran digital, lumină care îți poate afecta ritmul circadian și îți poate obosi ochii. EI au și lentile antireflex, care blochează reflexia luminii ecranului.

Marea diferență între cele două tipuri de lentile este că unde ochelarii de condus accentuează și facilitează vederea la distanță, ochelarii de calculator focalizează lucrurile de mai aproape, mai exact, ecranul calculatorului aflat la distanță de un braț de ochii tăi.

De aceea, nu este indicat să folosiți ochelari de condus pentru calculator și nici vice versa, deoarece pot duce la apariția unor probleme.

Ochelari de sport

Ochelarii de sport sunt asemănători ochelarilor pentru condus, anume că oferă protecție împotriva luminii soarelui (atât efect antireflex cât și protecție împotriva razelor albastre). Ca ochelarii pentru șofat, aceștia sunt concentrați pe o distanță mai mare și protejează ochii în timp ce mergi cu bicicleta, alergi, sau practici alte sporturi.

Pe scurt, există ochelari de protecție pentru orice situație în care te-ai putea afla, astfel că nu ai nicio scuză să nu îți protejezi cum trebuie ochii.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.