Leziunile oculare din sport și importanța ochelarilor de protecție

| 06.04.2021

Când facem sport, luăm adesea măsuri de precauție pentru a ne proteja brațele, picioarele, degetele și așa mai departe de daune inutile.

Deși toate acestea sunt grozave, este și mai important să ne protejăm ochii. Unele sporturi necesită de fapt ochelari de protecție, dar chiar și pentru cei care nu, trebuie să recunoaștem când și cum ar trebui să ne protejăm ochii.

Cum să preveniți și să tratați leziunile oculare din sport

Diferitele activități și sporturi prezintă niveluri diferite de risc de rănire a ochilor. Asigurați-vă că utilizați tipul adecvat de protecție a ochilor pentru fiecare activitate. Ochelarii obișnuiți nu oferă o protecție adecvată ochilor și, în unele cazuri, pot agrava leziunile dacă se sparg.

Aveți grijă în timpul activităților sau jocurilor care implică proiectile și alte obiecte ascuțite care ar putea crea răniri în contact cu ochiul.

Dacă aveți o vătămare oculară, mergeți imediat la camera de urgență, chiar dacă vătămarea pare minoră. Întârzierea asistenței medicale poate duce la pierderea permanentă a vederii sau orbire.

Peste 40.000 de leziuni oculare legate de sport sunt tratate anual în sălile de urgență.

Este în mod clar important ca persoanele care intenționează să participe la sporturi de echipă sau individuale în această vară să utilizeze îmbrăcăminte de protecție a ochilor pentru a reduce șansele de rănire a ochilor.

Pentru fiecare sport care există, fiecare prezintă anumite riscuri pentru ochii unui atlet.

Leziunile oculare apar la toate sporturile la un moment dat sau altul. Realitatea este că există potențial de rănire a ochilor în orice sport în care se joacă cu mingi, rachete sau obiecte în mișcare.

Sporturile precum tenisul, rachetă și badmintonul pot părea relativ inofensive, dar implică obiecte în mișcare care zboară prin aer deseori imprevizibile. Când jucătorii se află în spații restrânse, cum ar fi terenurile de rachetă, există întotdeauna riscul unei legături care poate provoca leziuni oculare participanților.

Jucătorii de baseball și softball riscă să fie loviți în ochi cu un pas greu care poate duce la fracturi ale osului orbital, care poate necesita o intervenție chirurgicală pentru corectare. Alte sporturi pot fi la fel de periculoase; prin urmare, sportivii de toate tipurile ar trebui să poarte întotdeauna ochelari de protecție pentru ochi.

Obiectele eronate în joc nu sunt singurul pericol pentru ochii dvs. în sport. Leziunile oculare obișnuite rezultă din lovituri și lovituri de brațe și picioare în jocurile în care jucătorii sunt în contact strâns unul cu celălalt. Baschetul, de exemplu, are o rată extrem de mare de leziuni oculare, la fel și înotul, unde nu sunt implicate obiecte în mișcare.

Chiar și în sporturile în care leziunile oculare pot părea improbabile, ele se pot întâmpla ocazional. Luați ciclismul de exemplu. Bicicliștii pot suferi leziuni oculare cauzate de pietre zburătoare și insecte. Obiectele străine pot lovi rapid ochii și pot provoca daune mari din cauza vitezei pe care o parcurge bicicleta.

ochelari protectie MUUNEL Blog
ochelari protectie soare MUUNEL blog

De ce să vă protejați ochii

Leziunile oculare nu sunt o soluție ușoară și, uneori, daunele suferite de o leziune oculară sunt ireparabile.

Pentru a preveni deteriorarea, sportivii ar trebui să investească într-o pereche de ochelari de protecție pe care producătorul le-a proiectat special pentru sportul pe care îl practică persoana respectivă.

Există beneficii suplimentare la utilizarea ochelarilor de protecție. Deși în anumite sporturi participanții sunt lăsați să participe pur și simplu fără a purta ochelari, antrenorii și jucătorii au realizat că jocul cu o viziune clară și ascuțită este un element vital al performanței sportive.

Participarea la sporturi cu vedere limitată a fost recunoscută ca fiind contraproductivă, astfel încât noua regulă, purtarea ochelarilor de protecție a fost dezvoltată pentru a găzdui sportivi care poartă lentile de contact sau ochelari.

Sportivii își dau seama acum că purtarea ochelarilor de protecție, le îmbunătățește performanța și le permite să performeze la maxim.

Căutați cea mai buna soluție

Ca sportiv, veți dori să căutați o companie care se ocupă exclusiv de protecția ochilor pentru toate tipurile de sport.

O gamă largă de îmbrăcăminte de protecție a ochilor este disponibilă online pentru toate tipurile de sportivi. Uzura de protecție a ochilor ar trebui să facă parte din uniforma fiecărui jucător, astfel încât riscul de rănire a ochilor să fie redus și, eventual, chiar eliminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *