Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Cele mai hot trenduri de ochelari în 2023

impotriva-luminii-albastre impotriva-luminii-albastre

E greu să-ți găsești o pereche de ochelari care să le aibă pe toate. Să fie și comodă și potrivită pentru ochii tăi și să mai și arate bine, peste toate cele. De fapt, asta e cea mai mare problemă pe care o are majoritatea lumii cu purtatul ochelarilor – se tem că are să le strice stilul personal. Ei bine, persoanele care gândesc așa evident nu au văzut ce am văzut noi, anume cele mai „hot” tendințe în ochelari din 2022.

În ziua de azi, ochelarii nu se poartă doar pentru a corecta defecte de vedere, ci și ca un accesoriu important ce îți îmbunătățește aspectul. Asemeni unui colier, o pereche de ochelari poate fi un detaliu mic dar important ce îți completează ținuta, și poate fi răspunsul la multe dileme de modă, cum ar fi “ce să port la un interviu?”

Până la urmă, ochii sunt fereastra către suflet, deci ochelarii trebuie văzuți ca un accesoriu esențial pentru a îți scoate în evidență calitățile naturale. Ochelari cu ramă groasă

Deci după ce ți-ai dat seama că ai nevoie de ochelari de vedere, următoarele întrebări ar trebui să fie “care sunt trendurile la ochelari pentru femei anul acesta?” și “care mi se potrivesc cel mai bine pe chipul meu?”. Experții noștri Muunel în modă vă vor da mai multe detalii în cele ce urmează

Ramele rotunde

În trecut, ramele rotunde erau asociate cu copiii cuminți și cu cititul prea mult (de parcă există așa ceva!). În 2022, însă, ele sunt printre cele mai la modă tipuri de rame pentru ochelarii de vedere. Ele arată foarte bine în mod special pe femeile peste 50 de ani, iar ca exemple foarte bune le avem pe Oprah și Connie Britton. Ca și cu ramele oversized, ramele rotunde nu merg chiar pe orice tip de față. Cineva cu o față ovală sau rotundă nu va avea prea mare succes cu ele, pur și simplu pentru că forma ramelor se va „ciocni” cu forma feței. În schimb, o față cu unghiuri ascuțite (în forme triunghiulare sau pătrate) poate arăta fabulos cu o pereche discretă de ochelari rotunzi. E o combinație extrem de reușită deoarece ochelarii rotunzi îndulcesc, cum ar veni, forma ascuțită a feței, așa că dacă nu-ți dau pace unghiurile ascuțite ale bărbiei.

Sfat util de la Muunel

Deși pare că ei ar fi potriviți doar pentru cei cu o față cu unghiuri ascuțite, ei merg de asemenea dacă ai chipul alungit sau în formă de oval. Cei cu aspecte proeminente ale feței vor fi de asemenea complimentați de niște rame rotunde.

ochelari de vedere barbati la moda
Experții noștri în modă recomandă

Ochelari cu ramă groasă

Mai demult, acești ochelari ne duceau cu gândul la tocilari și “șoareci de biblioteca”. Dar în ziua de azi acești ochelari sunt purtați de fel și fel de persoane, inclusiv de vedete cum ar fi Julia Roberts, Elizabeth Banks, Gwyneth Paltrow și alții. 

Popularitatea acestor ochelari a crescut și pe timpul pandemiei. Marie Wilkinson, director la compania de ochelari Cutler & Gross a spus: “Unii oameni aleg rame groase și unghiulare deoarece ele aduc unghiuri în plus chipurilor noastre care au devenit ceva mai rotunde în perioada de lockdown”.

Sfat de stil de la Muunel

Dacă îți faci griji că o ramă groasă care este și neagră îți va ascunde trăsăturile feței, caută ochelari cu ramă groasă în culori mai deschise, cum ar fi albastru sau roșu. Poți de asemenea să alegi și rame groase dar transparente. 

Experții noștri recomandă

Rame Colorate

Acesta este un trend pentru cei ce îndrăznesc să fie curajoși. Prue Leith, gazda unui show de gătit britanic, este dovada că niciodată nu ești prea bătrână ca să porți  ochelari cu rame colorate. 

Sfat de stil de la Muunel

Ramele groase și colorate te întineresc, iar în acest sezon sunt multe culori din care poți alege. Aspectul pozitiv la acest trend este că formă ramei diferă, și poate face parte din alte trenduri menționate în acest articol. Astfel poți rămâne la o formă a ochelarilor cu care ești deja obișnuit, dar în același timp să experimentezi cu diverse culori. 

Experții noștri recomandă

Sfaturi de stil pentru ochelari

Aceste sfaturi vă vor ajuta să alegeți stilul potrivit pentru a beneficia la maxim de ochelarii dumneavoastră. Dar înainte de stil, sănătatea ochilor este cea mai importantă. Înainte de a vă gândi la rame, aveți grijă să cumpărați lentile de calitate și cu dioptrii potrivite nevoilor dumneavoastră.

Forma și culoarea sunt importante

Nu trebuie neapărat să porți ce e la modă dacă nu se potrivește cu chipul tău. Ai grijă la trenduri dar și la formele potrivite pentru tine. Expertul Muunel în stil sfătuiește: “Dacă rama pe care ai ales-o este prea mare pentru chipul tău, măcar alege o culoare care se potrivește cu culoarea pielii tale sau a părului. Astfel, ramele se vor integra mai bine cu chipul tău și nu vor mai părea atât de mari.

Fă-ți o colecție de ochelari

Deși ochelarii de firmă sunt mai scumpi, ei fiind purtați zilnic, își vor merita investiția pe termen lung. Ar fi chiar util să îți faci o colecție de mai mulți ochelari de diverse forme și culori, potriviți pentru diverse ocazii. Alexandra Stedman, stilist și influencer spune:

“Odată cu creșterea social media și a interesului pentru fashion, atât vedetele cât și influencerii poartă cu mândrie diverse perechi de ochelari și arată că în ziua de azi este cool să porți ochelari, nu așa cum era pe vremuri când asta era o rușine”.

Tratează ochelarii precum bijuteriile

Într-adevăr ochelarii de vedere sunt necesari, dar asta nu înseamnă că nu îi poți integra în stilul tău personal. Dacă ai văzut trendurile de bijuterii pentru 2022, știi deja că aurul este la modă acest sezon. Trendurile din bijuterii au fost incluse și la ochelari, și am început să vedem rame tot mai sclipitoare.

Ai grijă de ochelari așa cum ai grijă de bijuterii.
Iată câteva sfaturi utile:

Spălare: tot timpul clătește cu apă ochelarii înainte de a-i șterge cu o cârpă
Curață cu atenție: dacă folosești un spray sau o substanță de curățare, ai grijă să fie ceva special pentru ochelari. Nu folosi soluții de curățare pentru casă! Usucă bine: dacă ai timp, lasă ochelarii să se usuce în mod natural, de la aer. În acest fel nu vor rămâne scame sau mizerie pe ei.
Folosește cârpa potrivită: nu folosi niciodată șervețele nazale sau de bucătărie. De asemenea, nu folosi tricoul sau alte haine. Dacă materialul cu care ștergi ochelarii nu este 100% bumbac, fibrele din acesta vor zgâria lentilele în timp. 
Depozitează corect: ține ochelarii în cutia lor atunci când nu îi folosești. Astfel vei ține praful și murdăria la distanță de lentile. 
Spală-i des: spală ochelarii cel puțin o dată pe zi pentru a-i menține în stare optimă pe termen lung

ochelari de vedere 2022

ochelari de vedere la moda

Vezi oferte rame de ochelari 2022

×

Selectați locația dvs.