Tendinte 2021: ce se poarta in materie de ochelari de vedere. 5 cele mai in voga modele de rame

| 23.12.2020

E greu să-ți găsești o pereche de ochelari care să le aibă pe toate. Să fie și comodă și potrivită pentru ochii tăi și să mai și arate bine, peste toate cele. De fapt, asta e cea mai mare problemă pe care o are majoritatea lumii cu purtatul ochelarilor – se tem că are să le strice stilul personal. Ei bine, persoanele care gândesc așa evident nu au văzut ce am văzut noi, anume cele mai „hot” tendințe în ochelari din 2020. Cu ramele de mai jos, îți poți crea o super-pereche de ochelari de vedere la modă care să-ți accentueze stilul personal, dar și să-și îndeplinească scopul principal. 

ochelari de vedere la moda

 

Deci, hai să vedem, ce se poartă anul ăsta în materie de ochelari?

Ramele doar pe jumătate de lentilă

Adesea numite și rame cu jumătate de cadru, acest tip de rame are un mare avantaj, anume acela că nu-ți obturează câmpul vizual, așa cum o fac ramele întregi. Ba mai mult, lipsa ramelor pe jumătatea inferioară a ochelarilor oferă un aspect natural feței și-i permite chipului tău să iasă mai mult în evidență. 

Desigur, acest tip de rame are și neajunsurile sale. Ochelarii cu jumătate de cadru sunt în general mai fragili decât cei cu ramă întreagă. Lentilele riscă să se desprindă din ramă, neavând stabilitatea unei rame întregi, iar riscul de a-i sparge sau zgâria crește, bineînțeles. 

Însă moda-i modă, iar ramele care acoperă doar jumătate de lentilă sunt de departe printre cele mai „hot” opțiuni în 2020.

Ramele transparente

La fel ca mai devreme, ramele transparente au beneficiul suprem de a-ți scoate în evidență trăsăturile. Vezi tu, atunci când porți ochelari, atenția celor din jur se va duce imediat către perechea de ochelari, mai ales dacă aceasta are niște rame mai funky, și abia apoi către tine. Mai mult, niște rame colorate sunt mai „dificile” de purtat, deoarece trebuie să-ți asortezi stilul vestimentar, machiajul ș.a.m.d. la culoarea ramelor.

Cu ramele transparente, nu ai astfel de probleme. Ele se încadrează superb în jurul lentilelor, la rândul lor transparente, desigur, și-ți dau chiar un look futuristic și interesant. Mai mult, ele merg bine cu o grămadă de stiluri vestimentare și amestecuri de culori, astfel că tu poți arăta cum dorești cu aceste rame.

Ramele oversized

ochelari de vedere la modaRamele mari sunt printre cele mai râvnite trenduri în ochelari de vedere în 2020. Pe fața potrivită, ele pot balansa o frunte prea lată sau un maxilar pronunțat și pot scoate ochii purtătorului în evidență. Spre deoserbire, însă, de celelalte rame de până acum, ramele oversized nu merg chiar cu orice tip de față.

Ideea de bază în alegerea ramelor potrivite este că ele trebuie să se „asorteze” la forma feței, așa că niște ochelari oversized ar putea merge bine pe o față pătrată sau în formă de inimă, însă nu pe o față ovală. Așa că gândește-te la asta înainte să dai fuga să comanzi o nouă pereche de ochelari!

Ramele rotunde

În trecut, ramele rotunde erau asociate cu copiii cuminți și cu cititul prea mult (de parcă există așa ceva!). În 2020, însă, ele sunt printre cele mai la modă tipuri de rame pentru ochelarii de vedere. Ca și cu ramele oversized, ramele rotunde nu merg chiar pe orice tip de față. Cineva cu o față ovală sau rotundă nu va avea prea mare succes cu ele, pur și simplu pentru că forma ramelor se va „ciocni” cu forma feței.

În schimb, o față cu unghiuri ascuțite (în forme triunghiulare sau pătrate) poate arăta fabulos cu o pereche discretă de ochelari rotunzi. E o combinație extrem de reușită deoarece ochelarii rotunzi îndulcesc, cum ar veni, forma ascuțită a feței, așa că dacă nu-ți dau pace unghiurile ascuțite ale bărbiei, încearcă aceste rame – nu vei regreta!

Ramele aviator

Ce putem spune? Ramele aviator au fost și vor fi mereu la modă, pur și simplu pentru că mintea noastră le va asocia mereu cu un tip cu părul în vânt și o geacă de piele maro, pregătindu-se să plece în înconjorul lumii. E un stil cool de care noi nu ne mai săturăm, și odată cu noi, nici 2020, se pare! 

Niște ochelari de vedere la modă care să meargă cu marea majoritate a fețelor de pe lumea asta, ochelarii cu rame de aviator transformă orice activitate banală într-o misiune top secret. 

Bonus: Iar din moment ce ramele sunt extrem de subțiri, au avantajul unor ochelari fără rame, anume că nu obturează nici câmpul vizual prea mult, și nici trăsăturile purtătorului!

Cam asta ar fi. Dacă te întrebai ce rame se poartă la ochelarii de vedere în 2020, iată că ți-am răspuns. Tot ce mai rămâne acum de făcut este să afli care din cele cinci rame ți se potrivesc cel mai bine! Stai fără grijă, orice alegere ai face, e garantat să alegi ceva cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *