Ochelarii de Gaming funcționează?

| 11.06.2020

Ochelarii de Gaming funcționează

Ochelarii de gamer pot fi utili tuturor gamerilor. Ai observat că ochii tăi te deranjează când stai mult la calculator? Ca gamer, se întâmplă adesea să petreci mult timp în fata unui ecran. Și dacă ai observat vreun disconfort, atunci ar putea fi momentul să-ți iei ochelari de gaming.

Ai vreo curiozitate despre cum funcționează ochelarii de gaming? Sau poate te întrebi ce alte opțiuni există? În acest articol, poți citi tot ce ai nevoie să știi despre ochelarii de gaming.

Ce sunt ochelarii de gaming?

Ochelarii de gaming sunt folosiți pentru a proteja ochii de lumina emisă de ecran. Astfel, prevenim problemele de sănătate asociate cu expunerea excesivă la lumina ecranului. Lentilele ochelarilor de gaming blochează orice lumină albastră dăunătoare. E recomandat să folosești ochelarii de gaming pe parcursul zilei, dar mai ales seara, ca să nu ai probleme cu somnul. Majoritatea ochelarilor de gaming sunt de asemenea rezistenți la apă și la zgârieturi. Ca în orice altceva, e bine să investești în ochelarii de cea mai bună calitate, pentru a preveni oboseala ochiului. Cu alte cuvinte, ochelarii de gaming sunt niște ochelari care filtrează în jur de 70% din lumina albastră.

Ce fac ochelarii de gaming?

Scopul principal al ochelarilor de gaming este să prevină supraîncărcarea și iritarea ochilor atunci când te joci. Se aplică sesiunilor lungi de gaming, în care petreci ore întregi în fața unui joc video. Ochelarii de gaming sunt folosiți pentru a bloca lumina albastră a ecranului de la a ajunge la retină. De asemenea, ei fac culorile percepute pe ecran să fie mai plăcute ochiului. Te ajută și să te concentrezi asupra ecranului, fără a-ți irita ochii. Design-ul  ochelarilor elimină distragerile și previne uscarea ochiului.

Cum cumperi ochelari de gaming?

Astăzi, e ușor să cumperi ochelari de gaming online. Pe Internet, vei găsi diverse magazine online cu o gamă mare de ochelari. Te sfătuim să cauți la categoria „accesorii gaming”. Dacă locuiești în apropierea unui magazin bun de gaming, poți căuta și acolo. Cât despre prețuri, ele variază de la magazin la magazin.

Rolul luminii albastre:

Unul din scopurile ochelarilor de gaming este să blocheze lumina albastră. Adesea, lumea dă vina pe lumina albastră pentru oboseala ochilor. Lumina albastră este o culoare din spectru pe care ochiul uman o poate percepe. Ochii noștri conțin celule care sunt foarte sensibile luminii și transmit acea lumină creierului. Aceste celule sunt sensibile în mod deosebit luminii albastre și ne dau de știre că este zi atunci când o percep. Prea multă lumină albastră e nocivă, însă, ochilor. Astăzi, există multe surse de lumină albastră. Gândește-te la orice dispozitiv electronic, computer, laptop, lampă cu LED, smartphone sau chiar și lumina de la birou – toate conțin lumină albastră. Iar expunerea prelungită la lumina albastră a ecranului poate duce la probleme grave de sănătate, precum și tulburarea somnului.

Avantajele ochelarilor de gaming:

Avantajul principal al ochelarilor de gaming este că îți protejează ochii. La urma urmei, știm cu toții că prevenirea este mai bună decât tratamentul. Problemele oftalmologice pot fi foarte periculoase pentru un gamer. În orice joc video, e important să fii vigilent și să vezi totul cum trebuie. Fără vizibilitate optimă, e imposibil să rămâi în joc pentru prea mult timp. De asemenea, e frumos să vezi toate efectele jocului. Iar mulțumită acestor ochelari, acum poți. Ei te pot păzi de efectele nocive ale luminii albastre, și te ajută să adormi mai ușor după o seară de gaming.

Concluzie:

Cauți ochelari de gaming? Din păcate, nu există multe modele de ochelari speciali pentru gaming pe piață astăzi. Pentru a cumpăra o pereche de ochelari de gaming, va trebui probabil să cauți online. De obicei, ochelarii sunt făcuți din niște lentile ușor portocalii și niște lentile transparente.

Ochelarii de gaming cu lentile portocalii au o ușoară tentă gălbuie care afectează cum percepi culorile. Cu ochelarii transparenți, însă, vezi culorile la fel. Ambele te ajută să te concentrezi în timpul jocului. Ca la orice alți ochelari, poți alege tu o ramă și un model. Așa că dacă ești un gamer, atunci trebuie să știi ce sunt ochelarii de gaming, cum funcționează, și sincer, ar trebui să-ți cumperi o pereche pentru propria sănătate