Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Ochelarii de vedere se aleg cu grijă

Cum-Sa-Ajustezi-Ochelarii- Cum-Sa-Ajustezi-Ochelarii-

Peste 75% din populație poartă ochelari de corecție. Dacă nu ai mai ales niciodată ochelari de vedere și nu știi cum să o faci, fii fără grijă, deoarece suntem aici să te ajutăm. În acest articol, vom discuta despre tot ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi ochelarii de vedere, de la rame, la lentile, chiar și la culoare. 

Ce rame se poartă la ochelarii de vedere?

Adesea vorbim despre cea mai nouă modă, ce rame se poartă la ochelarii de vedere 2022 în funcție de trendurile de prin reviste, și putem vorbi puțin și despre acestea, însă nu trendurile ar trebui să decidă ce ochelari de vedere cumperi tu. 

Da, când vorbim de ochelarii de soare, te poți orienta după un stil clasic, mereu la modă, cum ar fi ochelarii Wayfarer sau cei stil Aviator. Ochelarii rotunzi a la John Lennon sunt și ei mereu la modă, însă având o formă mai atipică, nu sunt potriviți chiar cu orice tip de față. Ceea ce ne aduce la următorul subiect, anume ce rame se poartă la ochelarii de vedere în funcție de forma feței. Pentru că da, de departe cel mai important criteriu în materie de rame este forma feței, nu trendurile anului, nu ochelarii ăia care arată super când îi poartă Emma Watson. Nu, pentru că domnișoara Watson foarte probabil are o formă a feței diferită de a ta, și ce arată bine pe ea poate arăta deazstros pe tine și vice-versa.

Ochelarii Muunel vin în 3 variante: cu rame ovale (Anton), cu rame rotunde (Luca) și cu rame pătrate (William). Fiecare dintre ele sunt disponibile și în 4 culori diferite (negru, verde, roșu și maro-leopard). Lentilele noastre sunt de o calitate superioară, și au mai multe straturi de protecție: anti lumina albastră dăunătoare, anti raze UV, anti-strălucire, anti-aburire și anti-zgârieturi.

Cum alegem ramele în funcție de forma feței?

Ce rame se poartă la ochelarii de vedere pentru o față ovală? Dar pentru una pătrățoasă?

Fața rotundă se definește prin liniile moi și domoale pomeții ușor mai lați, iar fruntea și maxilarul cam de aceeași lățime. 

Fața în formă de inimă

Acest tip de față este cel mai lat la frunte, fix precum o inimă, și se îngustează progresiv până la bărbie, care tinde să fie destul de ascuțită, dând astfel impresia unei inimi. În acest caz, ochelarii stil Wayfarer arată superb pe o față în formă de inimă. Regula este, în general, că ochelarii trebuie să fie ușor mai lați decât fruntea, pentru a crea un echilibru plăcut.

Fața în formă de triunghi

Fața în formă de triunghi are un maxilar pronunțat (cel mai lat), și se îngustează ușor către frunte, și abrupt către bărbie, dând astfel impresia unui triunghi. Similar cu fața inimă, ochelarii pentru fața triunghi trebuie să fie ușor mai lați decât maxilarul pentru a crea un echilibru frumos.

Fața ovală

De departe cea mai ușor de asortat, fața ovală se potrivește cu majoritatea stilurilor de ochelari. Aceasta este ușor accentuată în zona pomeților, fiind puțin mai lată, și îngustându-se foarte ușor către bărbie și frunte. Ochelarii pentru o față ovală trebuie în general să fie ușor mai mari (stil „oversized”) pentru a crea un contrast plăcut cu lungimea feței. În acest caz, poți opta pentru o ramă mai funky sau mai neobișnuită, care să-ți accentueze stilul vestimentar.

Fața alungită

De multe ori confundată cu fața ovală, fața alungită este, după cum sugerează numele, mai lungă decât este lată. Unde la fața ovală, această diferență este fină și plăcută ochiului, la fața alungită, ea devine mult mai evidentă, iar bărbia tinde să fie mai proeminentă.

ochelari protectie laptop protectie uv
ochelari de soare protectie uv-muunel-eyewear barbati

  Care e materialul ideal pentru lentile?


Când alegem lentile de vedere, trebuie să luăm în considerare mai multe materiale pentru fabricarea acestora.

Lentile din plastic

Lentilele de plastic sunt alese de foarte multă lume deoarece, în primul și-n primul rând, sunt mult mai ușoare decât cele de sticlă. Astfel, poți purta ochelarii cu lentile din plastic toată ziua fără să obosești și fără să te ia durerea de cap, dar fără a vedea o diferență semnificativă în calitate.

Lentile din sticlă

Lentilele din sticlă sunt lentilele tip clasic, cele care se făceau și acum 100 de ani. Ele sunt, bineînțeles, mult mai grele, și astfel dificil de purtat pe o perioadă îndelungată. Ele pot fi un material ideal pentru lentile de vedere la ochelarii pentru citit, sau orice altă pereche pe care o purtăm pe perioadă scurtă, dar ar putea fi prea obositoare pentru ochelarii ce trebuie purtați toată ziua.cu ele trebuie avută mare grijă, deoare se pot sparge în urma unui impact puternic.

Lentile din policarbonat

Lentilele din policarbonat sunt o alegere foarte populară când te confrunți cu vedere distorsionată, deoarece foarte ușoare și foarte flexibile, însă au o rezistență mult mai ridicată decât simplele lentile de plastic. Ele sunt incasabile și plăcute, și sunt recomandat stilului de viață activ și copiilor (care riscă să spargă sau să zgârie ochelarii de sticlă/plastic mult mai repede). E greu de spus care sunt cele mai bune lentile de ochelari, deoare ca și în cazul întrebării „ce rame se poartă la ochelarii de vedere?”, răspunsul depinde foarte mult de stilu dvs de viață, activități, stil vestimentar și preferințe proprii.

Cum alegem culorile?

Desigur, se pot realiza ochelari speciali cu lentile de vedere colorate, în vederea protejării ochiului de lumina albastră sau de soarele excesiv. Însă acești ochelari se aleg cu ajutorul oftalmologului și nu pot fi potriviți pentru toată lumea, așa că vom evita avest subiect. În schimb, în această ultimă secțiune, vom discuta despre ce rame se poartă la ochelarii de vedere, în funcție de culoarea ochilor!

Ochii verzi

Ochii verzi sunt contrastați frumos de ramele roșii (opusul de pe roata culorilor), precum și de ramele violet. Ramele aurii accentuează nuanțele calde din ochii verzi și pot fi de asemenea o alegere potrivită.

Ochii căprui

Ochii căprui sunt cei mai versatili, putând fi asortați cu orice culoare, de la negru la roz pastel. În general, albastrul și verdele apruns contrastează cel mai bine cu ochii căprui și ar fi recomandate pentru un look mai îndrăzneț.

Ochii albaștri

Dacă vrei să ieși în evidență, mergi cu nuanțele portocalii (opus albastrului). Dacă vrei ceva mai „potolit” niște rame maronii accentuează frumos ochii.

Ochii negri

Ochii negri, precum cei maronii, merg bine cu multe nuanțe diferite, dar în general ceva mai deschis îți va contrasta frumos intensitatea ochilor.

Ochii gri

Destul de rar întâlniți, ochii gri sunt combinați frumos cu niște rame pastel, deschise la culoare.

Bun, deci am văzut ce rame se poartă la ochelarii de vedere, ce lentile de vedere sunt cele mai potrivite pentru vedere distorsionată, precum și se rame se poartă la ochelarii de vedere în funcție de culoarea ochilor!

Sperăm că, dacă te confrunți cu vedere distorsionată, acest articol ți-a fost de folos în alegerea ochelarilor și ți-a arătat care sunt cele mai bune lentile de ochelari!

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.