Ramele de ochelari potrivite pentru tine – Totul despre vedere

| 15.03.2021

Dacă ai achiziționat vreodată ochelari într-un magazin înainte, ești deja familiarizat cu orele de montaj, încercând cadru după cadru să găsești o pereche potrivită pentru tine. De multe ori poate chiar ai simțit că ai încercat fiecare pereche din magazin înainte de a o găsi pe cea potrivită pentru tine. Ce-ar fi dacă ai putea restrânge alegerile tale? Ce se întâmplă dacă ai putea alege ochelarii de vedere în întregime online?

Ai observat că unii oameni care poartă ochelari au crestături mici pe laturile nasului? Sau poate ai experimentat personal o durere în spatele urechilor care dispare în mod misterios când îți scoți ochelarii?

Ambele probleme sunt probleme frecvente cauzate de ochelarii care nu se potrivesc corect. Ochelarii care se potrivesc bine ar trebui să distribuie presiunea uniform pe nas, lățimea capului și urechi. Și, desigur, ar trebui să completeze și tipul tău de față. Deci, cum alegi dimensiunea potrivită a ochelarilor? Te invit să citești mai departe pentru a afla cum să măsori cadrul perfect, ce fel de tip de față se potrivește cu ce cadru și, de asemenea: ce înseamnă acele mici numere de pe ochelari?

Cum ar trebui să se potrivească cadrele ochelarilor pe fața ta?

Cum ar trebui să se potrivească cadrele ochelarilor pe fața ta?

 

Așadar, cum arată o pereche de ochelari care se potrivește perfect?

Am stabilit deja că nu ar trebui să primești nici un fel de durere și semne dacă ochelarii tăi se potrivesc corect.

Există câteva alte lucruri la care ar trebui să te uiți atunci când alegi potrivirea potrivită:

  • Proiectarea și poziția corectă a podului sunt foarte importante pentru o pereche de ochelari bine montată. Îți voi spune cum poți măsura lățimea podului mai târziu în articol.
  • Lățimea cadrelor nu trebuie să fie mai mare decât lățimea feței la tâmple
  • Partea superioară a cadrelor nu trebuie să fie mai mare decât linia sprâncenelor
  • Marginea inferioară a cadrelor nu ar trebui să se așeze pe obraji, altfel vor începe să se frece de piele și să-ți provoace iritații

Cum să cumperi aceleași cadre de rame ochelari ca și cea pe care o deții deja?

Toate cadrele de ochelari au informații imprimate pe ele despre diferite măsurători ale cadrelor. Poți găsi de obicei aceste măsurători pe interiorul brațelor sau poți găsi ochelarii cu aceste valori imprimate pe spatele podului sau în interiorul piesei nasului.

Primele numere pe care trebuie să le căutăm vor fi întotdeauna într-o succesiune de 3, de exemplu, 53-20-140. Putem reprezenta aceste numere ca „a-b-c”, doar pentru a fi mai ușor de înțeles. Uneori va exista o formă mică de dreptunghi care separă numerele „a” și „b”, făcându-le mai ușor de observat.

Numărul din partea stângă a dreptunghiului sau „a” din secvența noastră este diametrul obiectivului. Este lungimea obiectivului în cel mai larg punct, măsurată în milimetri. Numărul din partea dreaptă a dreptunghiului sau „b” în secvență este lățimea podului. Aceasta este distanța dintre cele două lentile – partea care se potrivește pe nas. Așa cum am menționat mai devreme – acest număr este cu adevărat important pentru o pereche de ochelari bine potrivită. În cele din urmă, „c” este lungimea brațelor de pe ochelari. Îmbină doar măsurătorile „a” și „b” cu nouă pereche de ochelari pentru o potrivire și o senzație similară.

Cum să cumperi aceleași cadre de rame ochelari ca și cea pe care o deții deja
Ce masuratori trebuie sa faci pentru a găsi rama perfectă

Ce masuratori trebuie sa faci pentru a găsi rama perfectă?

Poate că faci cumpărături online, dar nu ești sigur de cum să-ți măsori fața pentru o pereche de ochelari care să se potrivească perfect. Tot ce ai nevoie este de o riglă pentru măsurători.

Stai în fața unei oglinzi și ține rigla în linie cu tâmpla ta

Măsoară distanța dintre tâmple în centimetri

Înmulțește valoarea măsurată cu 25,4 pentru a converti de la inch la milimetri

Acum că ți-ai măsurat fața, calculează lățimea totală a cadrului ochelarilor pe care îi dorești.

Aceasta ar fi o sumă atât a lățimii obiectivelor (sau „a + „a” în exemplul de mai sus), cât și lățimea podului („b” în exemplul). Dimensiunea cadrului poate varia cu +/- 3 mm față de măsurare.

Pur și simplu alege o dimensiune a cadrului care este în jurul lungimii feței.

Care este dimensiunea potrivită a ramei în funcție de fața mea?

Pentru fețele mici sau înguste, lățimea ideală a cadrului ar fi mai mică de 129 mm

Fețele de dimensiuni medii pot purta lățimi ale cadrului între 130 mm și 139 mm

Fețele mai largi vor găsi o lățime a cadrului de peste 139 mm care li se va potrivi perfect.

De reținut

Este important să te asiguri că locul de unde achiziționezi are o politică de returnare, astfel încât să poți returna ochelarii dacă nu te simți bine cu ei. Efectuând câteva ajustări minore, poți fi proprietarul unei perechi de ochelari, perfecți și ideali pentru structura feței tale, dar în același timp nici nu vei observa că sunt acolo.

Nu uita, o pereche de ochelari inconfortabilă te face pe tine să te simți  inconfortabil. Forma feței tale, culoarea părului, stilul vestimentar, toate acestea sunt criterii după care să-ți alegi rama de ochelari  potrivită pentru tine și stilul  tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *