Lentile

We've compiled a list of commonly asked questions about lenses. If you are unable to find the answer to your question, please contact us for further assistance.

Există multe tipuri de filtrare anti-lumină albastră, dar nu toate sunt create la fel. În general, lentilele transparente anti-lumină labastră folosesc un strat special sau lentile UV420. Ambele opțiuni de lentile filtrează lumina albastră între 400 și 420 de nanometri, respectiv 420-460. Însă Muunel folosește niște lentile speciale care protejează și filtrează lumina albastră între 400 și 460 de nanometri, filtrând până la 50% din toată lumina albastră și aproape 100% din razele dăunătoare (între 380 și 440 nm). De asemenea, amjoritatea ecranelor emit lumină albastră în jur de 455 nm. Majoritatea competitorilor blochează în jur de 2% la această lungime, în timp ce Muunel blochează 30%. Motivul pentru care suntem mai eficienți este modul în care lentilele noastre blochează lumina albastră. Includem un pigment ce blochează automat lumina albastră în lentilele noastre. Asta face ca lentilele să fie transparente, dar și protective. De asemenea, blochează și razele UV! De asemenea aplicăm un strat special AR pentru a bloca 100% din strălucire. Lumina albastră și strălucirea sunt principalele cauze ale Oboselii Oculare Digitale și simptomepe aferente, printre care epuizarea, ochii uscați, durerile de cap și vederea încețoșată. Credem că lentilele Muunel sunt echilibrul perfect între claritate, eleganță și protecție eficientă împotriva luminii albastre. Am făcut studiile, că să nu mai trebuiască să le faci tu! Du-te la paginile noastre tehnice pentru lentile pentru mai multe informații.

Toți ochelarii Muunel vin cu un strat solid HMC (antireflex), strat anti-zgârieturi și protecție anti-lumină albastră complet gratis.
Oferim de asemenea Straturi Anti-Reflex (Anti-Strălucire), care pot reduce reflecția pe lentile și strălucirea pe care o percepi când porți ochelarii.
Straturile noastre ant-reflex includ opțiuni standart, rezistente la apă, rezistente la ulei, și anti-ceață.
Stratul anti-reflex este aplicat pe ambele părți ale lentilei pentur ochelari.

Adițional, poți adăuga lentile pe bază de prescripție apăsând opțiunea „Selectează Lentile”.
Oferiți lentile asferice?

Da, oferim lentile asferice pentru indexul standard. Lentilele asferice îmbunătățesc calitatea vizuală și reduc distorsionarea pupilelor purtătorului percepută de ceilalți. Lentilele asferice sunt oferite pentru indexul standard de 1.67 în gama: Sph 0 to -10.00, Cyl -2.00 to +2.00.

Da, poți adăuga o prismă la ochelarii tăi, însă unul din opticienii noștri trebuie să-ți verifice prescripția mai întâi.Dacă prism este inclusă în rețetă, opticianul îți va telefona pentru confirmare.

Da, Muunel poate înlocui lentilele deja existente. Trebuie să ne trimiți perechea ta actuală de ochelari, pentru a tăia noile lentile conform mărimii ramelor. Contactează unul din opticienii noștri înainte de a le trimite!

Da, Muunel oferă doar lentile. Trebuie să ne trimiți perechea ta actuală de ochelari, pentru a tăia noile lentile conform mărimii ramelor. Contactează unul din opticienii noștri înainte de a le trimite!

Toate lentilele noastre vin cu protecție UV și un strat anti-zgârieturi. Există și alte opțiuni premium pe care le poți alege, cum ar fi strat AR, strat anti-lumină albastră, strat de tranziție etc.

Alegerea depinde de rețeta de la medic.

Dacă ai o prescripție ușoară (între 0 și +/- 1.75, lentilele de plastic sunt indicate.
Dacă prescripția ta e între +/- 2.00 și +/- 4.00, lentilele de policarbonat sunt recomandate. Acestea sunt cu 30% mai ușoare și mai subțiri decât cele de plastic normal. Sunt mai ales recomandate copiilor sub 18 ani.
Dacă preferi lentile subțiri, poți alege lentile de index înalt 1.67. Acestea reduc distorsionarea ochilor tăi. Aceste lentile sunt recomandate pentru prescripțiile+/- 2.00 sau mai mult.

Pe rețeta ta, astigmatismul e reprezentat de cilindru și axă. Înseamnă că ochiul tău are o formă neobișnuită. Din cauza astigmatismului, lumina nu se reflectă cum trebuie pe retină, iar tu ai vedere încețoșată (de obicei din cauza vederii slabe la depărtate sau apropiere).

Numărul dioptric este folosit pentru măsurarea dioptriilor și tăria lentilelor pentru ochelari. Numerele de pe rețeta ta se măsoară în dioptrii.