Transport gratuit la toate comenzile de peste 344 RON | 60 de zile politica de returnare

Ends In

X

Cum îmi dau seama dacă lentilele ochelarilor sunt protejate împotriva luminii albastre?

De fapt, o problemă majoră este că omul a creat ecranele LED care emit lumina albastră și creează două probleme majore:
În timpul zilei, lumina excesivă poate afecta și distruge retina ochiului, da dureri de cap și irita ochii.
În timpul nopții, lumina albastră oprește organismul de la a produce melatonină (hormonul somnului), lucru care ne creează probleme cu odihna.

Cum să-ți dai seama dacă ochelarii tăi au protecție împotriva luminii albastre:

 Eficiența depinde de lungimea de undă blocată:

Când cumperi o nouă pereche de ochelari anti-lumină albastră, primul lucru pe care trebuie să-l verifici este lungimea de undă pe care o pot bloca. Într-adevăr, în spectrul de lumină emis de un ecran, fiecare radiație este asociată cu o lungime de undă, ceea ce ne permite nouă să o distingem. Oamenii de știința explică cum undele mai scurte sunt și cele mai dăunătoare sănătății noastre, în special retinei. Lumina albastră sau violet, este situată în partea de jos a spectrului de lumină cu o lungime de undă între 380 nm și 360 nm. Ochelarii tăi ar trebui să poată să filtrele cel puțin 460 nm, și mai mult dacă jucați jocuri video.

Identificați nivelul de protecție necesitat:

După cum am văzut, ochelarii anti-lumină albastră trebuie să blocheze un minim de lungime de undă pentru a avea efectul dorit. Dar nu trebuie să vă luați o pereche care blochează cele mai scurte lungimi de undă. De fapt, alegerea depinde foarte mult de activitățile tale zilnice. Unii ochelari au filtre gălbui care filtrează majoritatea luminii albastre. Astfel de ochelari le sunt necesari gamerilor, deoarece ei își concentrează ochii mult mai mult în fața ecranului, pe o perioadă îndelungată.

Cum pot testa ochelarii anti-lumină albastră?

Pasul 1. Verifică dacă lentila are vreo tentă gălbuie. Ochelarii de calitate care filtrează lumina albastră vor fi ușor galbeni, însă nu destul cât să deranjeze purtătorul.

Pasul 2. Pune ochelarii în fața unui ecran, sau sub o lumină LED, și vezi dacă lumina albastră se reflectă pe lentilă (dacă da, înseamnă că ochelarii au oarece protecție împotriva luminii albastre.

Pasul 3. Verifică specificațiile ochelarilor sau rezultatele testelor făcute pe lentile.

Pasul 4. Poți cumpăra un card de testare a eficacității ochelarilor împotriva luminii albastre. Ochelarii de calitate anti-lumină albastră nu vor transmite mai departe lumina albastră emisă de stiloul de testare.

Pasul 5. Du-te la un magazin de specialitate și roagă-i să îți testeze ochelarii.

Concluzie:

Știind aceste trucuri, e important să-ți alegi ochelarii anti-lumină albastră cu grijă. Dacă nu poți trăi fără telefon sau calculator, atunci lasă ochelarii anti-lumină albastră să te ajute! Citind acest articol, ai găsit răspunsul la întrebarea: cum îmi dau seama dacă ochelarii anti-lumină albastră funcționează? Și știi de asemenea cum să-i testezi!

collaction-image

Descoperiți colecția modernă de ochelari de vedere

făcute pentru a se potrivi pentru orice dispoziție.